Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Στο πλευρό του φιλειρηνικού κινήματος της Βενεζουέλας

Επιστολή προς την COSI (Eπιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη της Βενεζουέλας) στήριξης στην πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή απέστειλε η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης. Σε αυτήν σημειώνεται:

«Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό για την ειρήνη

Ως ΕΕΔΥΕ θέλουμε να σας εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα που διεξάγει ο λαός της Βενεζουέλας κόντρα στην ιμπεριαλιστική πολεμική πολιτική της κυβέρνησης της Κολομβίας, στον οποίο η οργάνωσή σας, η COSI, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μαζί με τις άλλες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας.

Εχουμε αντίληψη του γεγονότος ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας λειτουργεί ως εμπροσθοφυλακή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων συνολικά για τη Λατινική Αμερική, τα οποία έχουν στόχο την επέκταση της παρουσίας και των επεμβάσεων του ιμπεριαλισμού με νέες στρατιωτικές βάσεις για την εξασφάλιση των επιδιώξεών του για μεγαλύτερο έλεγχο της περιοχής. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι οι όποιες αιτιάσεις και προκλήσεις προς τη Βενεζουέλα αποτελούν το πρόσχημα και για μια στρατιωτική επέμβαση της Κολομβίας σε συνέχεια των συνεχών διεισδύσεων παραστρατιωτικών ομάδων και πρακτόρων με σκοπό την αποσταθεροποίηση, αλλά και τη δολοφονία αγωνιστών του συνδικαλιστικού κινήματος και πολιτικών. Γι' αυτό και στην προκλητική δράση και συμπεριφορά της, που στρέφεται και ενάντια στο λαό της Κολομβίας, η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει τη συμπαράσταση των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ως ΕΕΔΥΕ - πιστή και σταθερή στην αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική δράση και στην προσπάθεια να ενημερώνει και να κινητοποιεί τις φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ελληνικού λαού - θέλουμε ακόμα να σας διαβεβαιώσουμε για την αγωνιστική ετοιμότητα των επιτροπών ειρήνης σε όλη τη χώρα για ανάπτυξη δράσης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Λατινική Αμερική, και κυρίως ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας, με στόχο την αποτροπή των προκλήσεων και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της Κολομβίας, αλλά και την απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων από τη Λατινική Αμερική καθώς και του 4ου στόλου των ΗΠΑ.

Επαναβεβαιώνουμε τις στενές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στις δύο Οργανώσεις μας και τη συνεργασία μας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Με σταθερό, μαχητικό και επίμονο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, οι λαοί μπορούν και θα νικήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ