Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΚΚ
Καταγγέλλει τη νέα ισραηλινή επίθεση

To ΠΓ του Λιβανέζικου ΚΚ καταγγέλλει τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση ενάντια στο λιβανικό στρατό στην περιοχή Αντάισαχ στο νότιο Λίβανο. Και σημειώνει: «Το Λιβανέζικο ΚΚ θεωρεί ότι αυτή η επίθεση (σ.σ. την περασμένη Τρίτη) ενάντια στο Λίβανο, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική του κυριαρχία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη αμφίβολη σιωπή της διεθνούς νομιμότητας.

Αυτή η επίθεση έγινε, επί της ουσίας, μπροστά στα μάτια και εν γνώσει των χιλιάδων στρατιωτών της FINUL. Το Ισραήλ, με αυτό το νέο του έγκλημα, περιφρόνησε όλες τις διεθνείς αποφάσεις. Εξ αυτών, η τελευταία, η απόφαση 1701, υπήρξε, όντως, μια απόφαση άδικη καθώς εφαρμόζεται στα θύματα ξεχνώντας τους πραγματικούς εγκληματίες και καθώς δίνει στους Ισραηλινούς κάθε περιθώριο να παραβιάζουν την κυριαρχία των εδαφών μας.

Το ΠΓ του Λιβανικού ΚΚ εφιστά την προσοχή στις επαναλαμβανόμενες απειλές ενάντια στο λαό μας και στις προετοιμασίες ενός νέου πολέμου. Καλεί τους Λιβανέζους σε εγρήγορση και σε συνεργασία με την εθνική Αντίσταση και με το στρατό που κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει αυτήν την εγκληματική επίθεση.

Το ΠΓ υποκλίνεται μπροστά στους πεσόντες μάρτυρες, τόσο των στρατιωτικών όσο και στις γραμμές των δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο σύντροφος Ασάφ Αμπού Ραχάλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της τελευταίας ισραηλινής εγκληματικής επίθεσης, ενώ έκανε τη δουλειά του στο Ν. Λίβανο.

Ο σύντροφος Ραχάλ εντάχθηκε στις γραμμές του Λιβανικού ΚΚ το 1976 και συμμετείχε σε όλες τις φάσεις του αγώνα ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών και στη συνέχεια από το 1982 ως μέλος του Λιβανικού Εθνικού Μετώπου Αντίστασης που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την ισραηλινή κατοχή. Του αποτίουμε φόρο τιμής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ