Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ «ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟΣ»
«Απομακρύνει» όσους την ενοχλούν

Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις 5 εργαζομένων, 4 φυλάκων και ενός εργάτη, από τη μεταφορική εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟΣ» που δραστηριοποιείται στον Ασπρόπυργο, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η εταιρεία προχώρησε στις σταδιακές απολύσεις των εργαζομένων, μετά από καταγγελίες των ίδιων και του Σωματείου τους στην Επιθεώρηση Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στον "ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟ" έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες επειδή δεν αμείβονται σύμφωνα με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά με πολύ χαμηλότερα ημερομίσθια, προσδιορισμένα "κατά το δοκούν" από την επιχείρηση, ενώ επιπλέον δεν τους καταβάλλονται αμοιβές για υπερεργασία, υπερωρίες, νυχτερινή εργασία και εργασία κατά τα ρεπό, Κυριακές και αργίες. Η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται για περισσότερο από δύο χρόνια και, παρά τις καταγγελίες, συνεχίζει να υφίσταται.

Επίσης, η εταιρεία όφειλε στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα του μήνα Μάη, που, μετά τις καταγγελίες και την πίεση που της ασκήθηκε, τα κατέβαλε. Η εργοδοσία, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων και να τους διασπάσει, έχει προχωρήσει σε μπαράζ τρομοκρατικών απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ