Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Καθημερινά και έμπρακτα στο πλευρό των ανέργων

Η προχτεσινή παρέμβαση στο Κρατικό επιβεβαίωσε τη σημασία της συσπείρωσης στα ταξικά συνδικάτα

Η εισαγωγή του αμμοβολιστή χτες το πρωί στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ήταν το θετικό αποτέλεσμα της δυναμικής παρέμβασης των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, που έγινε προχτές στο διοικητή του νοσοκομείου, απαιτώντας την άμεση νοσηλεία του εργαζόμενου. Ο αμμοβολιστής, και ποιος ξέρει πόσοι είναι ακόμα σε αυτή τη θέση, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, ωστόσο επειδή είναι άνεργος, που σημαίνει ότι δεν είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα με τα αισχρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τους νόμους της ΝΔ (νόμος Πετραλιά), δεν είχε δικαίωμα στη νοσοκομειακή περίθαλψη!

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, δεν αποτελεί εξαίρεση και προφανώς δε θα είναι το τελευταίο», υπογραμμίζουν τα σωματεία της Ζώνης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και συμπληρώνουν: «Το επόμενο διάστημα με την ανεργία στον κλάδο να διογκώνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται, περιστατικά που αφορούν την υγεία, κομμένα νερά και φώτα, κατασχέσεις από τράπεζες κλπ. αναμένεται να αυξηθούν. Τα σωματεία μας θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη καθημερινά για να τα αντιμετωπίσουν».

Τα σωματεία κάνουν σαφές προς όλους τους εργαζόμενους ότι μόνο η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί αυτή η βάρβαρη πολιτική δεν αρκεί. «Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία μας. Η μόνη απάντηση σε αυτή την αντεργατική καταιγίδα είναι η συσπείρωση των εργαζομένων, η οργάνωσή τους, με στόχο τη ρήξη και την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής και των βαστάζων της. Με προοπτική τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών». Ετσι μόνο θα αντιμετωπιστούν ριζικά οι αιτίες που όχι μόνο πετούν στην εξαθλίωση τους εργάτες, αλλά και εμπορεύονται τον πόνο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ