Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΑΕΔ - ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ - ΟΕΚ
Υπηρετεί τις ανάγκες των μεγαλοεργοδοτών

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενοποίηση του ΟΑΕΔ, του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην ακόμα στενότερη σύνδεση της λειτουργίας τους με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. Ενταγμένες στο συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις Οργανισμών του Δημοσίου (στο πλαίσιο της συνολικής προσαρμογής της λειτουργίας του κράτους με την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων), τέτοιες εξελίξεις θα φέρουν όχι μόνο νέες απολύσεις, αλλά και νέες περικοπές στις ήδη περιορισμένες παροχές αυτών των Οργανισμών.

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τη στήριξη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει τον ΟΑΕΔ, την Εργατική Εστία, τον ΟΕΚ σε μηχανισμούς συγκέντρωσης χρημάτων από τους εργαζόμενους και σε πορτοφόλια παροχής χρημάτων στους καπιταλιστές.

Σήμερα, η κυβέρνηση, μέσω της ενοποίησης αυτών των οργανισμών, επιχειρεί ένα ακόμα πιο αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των εργοδοτών. Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΓΣΕΕ και το παραμύθι ότι δε γνώριζε τις κυβερνητικές προθέσεις, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Είναι συνυπεύθυνοι μαζί με την κυβέρνηση.

Οσο το κίνημα θα δυναμώνει, όσο θα αλλάζουν οι συσχετισμοί δύναμης σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο θα αποδυναμώνεται και θα απομονώνεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες οργανισμοί όπως αυτοί που η κυβέρνηση συγχωνεύει λέγοντας και πάλι ψέματα ότι το κάνει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ