Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟ «ΑΧΕΠΑ»
Τεράστιο το πρόβλημα για τους καρκινοπαθείς

Περιοδεία στο νοσοκομείο έκανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας

Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε με την διακοπή των χημειοθεραπειών στο ΑΧΕΠΑ που είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών, ζήτησαν τα μέλη του κλιμακίου της ΚΟΘ του ΚΚΕ με το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα που επισκέφθηκαν χθες το νοσοκομείο και είχαν συναντήσεις με τη διοίκηση, γιατρούς και εργαζόμενους.

Οπως τόνισε η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρατάσου, η απόσπαση του παθολόγου - ογκολόγου, που ήταν υπεύθυνος για την θεραπευτική αγωγή εκατοντάδων ασθενών έληξε, με αποτέλεσμα αυτός να επιστρέψει στην οργανική του θέση στο «Θεαγένειο». Από το 2006 η θέση του ογκολόγου στο ΑΧΕΠΑ καλυπτόταν με την απόσπαση ειδικού γιατρού από το «Θεαγένειο» και η οποία κάθε εξάμηνο ανανεωνόταν. Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν προχώρησαν οι διαδικασίες για την προκήρυξη θέσης αφού το αρμόδιο υπουργείο αδιαφορούσε για μια οριστική λύση του προβλήματος. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είχε δημιουργηθεί όλη εκείνη η υποδομή που ήταν απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των καρκινοπαθών. Από την αρχή της εβδομάδας όμως αυτοί οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο «Θεαγένειο» για να αναζητούν τη θεραπευτική αγωγή τους από τους γιατρούς, οι οποίοι εξ αρχής θα πρέπει να ενημερωθούν για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ο Γιάννης Ζιώγας κατήγγειλε την διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων για τη μη κάλυψη με προσλήψεις των χιλιάδων θέσεων νοσηλευτικού αλλά και ιατρικού προσωπικού και την ενίσχυση επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας. Οσον αφορά το πρόβλημα που προέκυψε με το κλείσιμο του «ογκολογικού», αναφέρθηκε στη σχετική Επερώτηση του Κόμματος στη Βουλή και στη θέση του ΚΚΕ για την πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου γιατρού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Σε ανακοίνωσή της με αφορμή το κλείσιμο του ογκολογικού, η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών σημειώνει: «Mέχρι πότε θα παίζουνε με την αγωνία, τον πόνο, τη ζωή των ανθρώπων που έχουν να παλέψουν με τον καρκίνο; Σκέφτηκαν άραγε, την οικογένεια του ανθρώπου αυτού; Τι αγωνία περνάει; Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να λειτουργήσει το Τμήμα Χημειοθεραπείας του ΑΧΕΠΑ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ