Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΜΟΤΟΡΣ
Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κάλαθο των αχρήστων

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors - (GM) δεν είχε τα κέρδη που ανέμενε για το απερχόμενο έτος και έτσι έλαβε... δραστικά μέτρα: Το κλείσιμο μονάδων της εκτός των συνόρων των ΗΠΑ και κυρίως το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων της Vauxhall στο Λιούτον, βόρεια του Λονδίνου, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 2.500 θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για ένα ακόμη κακό μαντάτο για τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία, αφού η χτεσινή ανακοίνωση έπεται της απόφασης της αντιπάλου της Ford να μεταφέρει την κατασκευή των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων σε εργοστάσιά της εκτός Βρετανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Περίπου 500 από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο αυτοκινήτων θα μετακινηθούν σε γειτονικό εργοστάσιο που κατασκευάζει βαν. Η απόφαση της Ford να προβεί στο κλείσιμο του εργοστασίου της στο Ντάγκενχαμ, ανατολικά του Λονδίνου, νωρίτερα φέτος, έπεισε την GM ότι το κλείσιμο του βρετανικού εργοστασίου της είναι μια πολιτικά βιώσιμη λύση, ανέφερε το BBC.

Ο Τόνι Γούντλεϊ, ηγετικό συνδικαλιστικό στέλεχος, δήλωσε ότι πριν από τρεις μήνες είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης, της GM και των εργαζομένων, για να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο, αλλά κατηγορώντας ευθέως τόσο τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης όσο και τους βρετανικούς εργατικούς νόμους που επιτρέπουν σε εταιρίες να κλείνουν εργοστάσια με μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ