Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ
Περίπου 100 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Eurokinissi

Δασική έκταση κατέκαιγε μέχρι αργά χτες το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα, στον Ξηρόκαμπο της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4 το απόγευμα και από την πρώτη στιγμή έδιναν «μάχη» με τις φλόγες 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από την άλλη, σχεδόν 100 πυρκαγιές ξέσπασαν στην επικράτεια από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως χτες στις 6 το πρωί. Οι πιο σημαντικές ήταν σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα, πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έκαψε καλάμια και πουρνάρια στην περιοχή της Ριτσώνας, την αντίστοιχη στην περιοχή Γραμμένη, στη Μακρακώμη, αλλά και στη θέση Παλαιόβραχα της Σπερχειάδας. Παράλληλα, οι 11 πυροσβέστες, 30 άτομα πεζοπόρα, αλλά και ένα ελικόπτερο προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο για σχεδόν επτά ώρες τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Τέλος, εννέα φωτιές ομολόγησε πως έβαλε το τελευταίο διάστημα, ένας 38χρονος που ανήκε σε εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας που συνελήφθη χτες στην Κέρκυρα. Ο κατηγορούμενος αναμενόταν να οδηγηθεί χτες, στο πλαίσια του Αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, για εμπρησμούς κατά συρροή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ