Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοιράζουν τη φτώχεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν την κατ' ευφημισμό «κοινωνική ατζέντα» που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής του. Πιο συγκεκριμένα, μελετάται:

Η καρατόμηση και ανακύκλωση χιλιάδων πενιχρών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων, μέσω της θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων, τα οποία στη συνέχεια - σύμφωνα με την κυβέρνηση - θα «αναδιανεμηθούν» (!) σε άλλες κατηγορίες δικαιούχων.

Η εκτεταμένη εφαρμογή του αντεργατικού μέτρου για τη μείωση της αμοιβής στο 80%, μέχρι το 85% του κατώτερου μισθού και μεροκάματου για τους νέους κάτω των 25 ετών, το οποίο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σαν «αντίδοτο» στην ανεργία, όταν στην ουσία έρχεται για να υπονομεύσει ανοιχτά τις συλλογικές συμβάσεις και να εξασφαλίσει φτηνότερους εργάτες στο κεφάλαιο.

Η λειτουργία ολοήμερων σχολείων και η επέκταση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση δεν κάνει καμία πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, γεγονός που σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα «κενά» σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η προώθηση προγραμμάτων «επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών» και «μαθητείας» των εργαζομένων, που θα ενισχύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα καρπωθούν τα οφέλη από την εκμετάλλευση φτηνού εργατικού δυναμικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ