Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κόβει και ράβει στα μέτρα του μνημονίου

Ετοιμος να επαναλάβει τις φιλομονοπωλιακές προτάσεις του κόμματός του από τη ΔΕΘ είναι ο Αντ. Σαμαράς

Σε αναζήτηση «μανδύα» ικανού να συγκαλύψει τη στρατηγική ταύτιση με την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται η ηγεσία της ΝΔ. Με κεντρικό στόχο να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ο Αντ. Σαμαράς θα επιχειρήσει, για μια ακόμη φορά, από το βήμα της ΔΕΘ στις 17 και 18 Σεπτέμβρη να παραπλανήσει το λαό για την επί της ουσία στήριξη που παρέχει το κόμμα του στην πολιτική του μνημονίου και να παρουσιάσει τις φιλομονοπωλιακές προτάσεις του σαν δήθεν «εναλλακτική διέξοδο» από την κρίση.

Πυρήνας των προτάσεων της ΝΔ θα είναι οι θέσεις που παρουσίασε στις αρχές Ιούλη ο Αν. Σαμαράς από το Ζάππειο με τον παραπλανητικό τίτλο «Στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από την κρίση».

Αξιοποιώντας προπαγανδιστικά την αύξηση των ποσοστών της ανεργίας, για την οποία ευθύνεται η διαχρονική πολιτική του δικομματισμού, αλλά και τα επίσημα στοιχεία της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να εγκαλέσει την κυβέρνηση για «απουσία αναπτυξιακών μέτρων», επιδιώκοντας να εμφανίσει τις προτάσεις της ΝΔ σαν «φιλολαϊκή διέξοδο».

Παρά τις βαρύγδουπες αναφορές περί «κυβέρνησης του μνημονίου» που χρησιμοποιούν κατά κόρον τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αν. Σαμαράς θα υπερθεματίσει της αναγκαιότητας για επιβολή νέων μέτρων. Επί της ουσίας, η πρόταση της ΝΔ θα ανοίξει το δρόμο στην κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών ανατροπών που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο.

Η δέσμη μέτρων της ΝΔ περιλαμβάνει προσφορά «ζεστού χρήματος» στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών για το κεφάλαιο, παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και δραστική μείωση της συμμετοχής του κράτους στις πρώην ΔΕΚΟ, με ταυτόχρονη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται, δηλαδή, στο σύνολό τους για πολιτικές και μέτρα που ήδη προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι της Ρηγίλλης σημείωναν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναγάγει σε κεντρική πολιτική αναμέτρηση τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αφ' ενός για να ενισχύσει τη θέση του στο εσωκομματικό πεδίο και αφ' ετέρου για να χρησιμοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τις «απώλειες» της κυβερνητικής παράταξης για να αμφισβητήσει την «ισχυρή λαϊκή εντολή» που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάει προγραμματική συγκυβέρνηση με ΝΔ (2012-04-25 00:00:00.0)
Ανέβηκε στα κεραμίδια με τις προτάσεις Μπαρόζο (2012-04-19 00:00:00.0)
Εμπρακτη στήριξη στο αντιλαϊκό ξεκλήρισμα (2011-03-15 00:00:00.0)
Αντιλαϊκός «απολογισμός» (2010-11-30 00:00:00.0)
Συναίνεση στις ανατροπές (2010-11-27 00:00:00.0)
Στόχος ο εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας (2010-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ