Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Ζητάει προγραμματική συγκυβέρνηση με ΝΔ

Πάνω απ' όλα η ανάγκη του κεφαλαίου να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές ανατροπές

Να βάλει τις βάσεις για νέα κυβέρνηση συνεργασίας των αστικών κομμάτων μετά τις κάλπες, για να επιταχυνθεί η αντιλαϊκή πολιτική για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, επιδιώκει σε κάθε δημόσια εμφάνιση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος χτες παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με επικεφαλής τον Πύρρο Δήμα.

«Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη εθνική συμμαχία, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και ριζοσπαστικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε εξάλλου χτες ο Ευ. Βενιζέλος, καλώντας τη ΝΔ και τον Αν. Σαμαρά να προχωρήσουν στη συγκρότηση ενός ισχυρού αστικού μετώπου «που θα σηκώσει το βάρος του μνημονίου».

Σε συνεντεύξεις του σε περιφερειακά ΜΜΕ και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την «αγροτική πολιτική», τόνισε ότι η συνεργασία με τη ΝΔ πρέπει να εξασφαλίζει «δημοσιονομική και πολιτική σταθερότητα» για «να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για μια ανοιχτή οικονομία και μικρότερο κράτος».

Την εφαρμογή, δηλαδή, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης με νέες μειώσεις μισθών της τάξης του 15%, την πλήρη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών (με περικοπές στις δαπάνες Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας) και τη διάνοιξη νέων κερδοφόρων πεδίων για τους πολυεθνικούς ομίλους με το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.

Με δεδομένη την ταύτιση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην εφαρμογή του μνημονίου και στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων, ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε σαν μοναδική προϋπόθεση για τη μετεκλογική συνεργασία την αναζήτηση εντός «τρίτου προσώπου» για τη θέση του πρωθυπουργού. «Αν ο κ. Σαμαράς αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό, αλλά μπορούν να συζητηθούν όλα τα ονόματα, φυσικά χωρίς καμία προκατάληψη, τότε βεβαίως όλα μπορούν να γίνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, το ΠΑΣΟΚ ζητά να γίνουν δύο «ντιμπέιτ» ανάμεσα σε Σαμαρά και Βενιζέλο, προκειμένου να σηκώσουν επικοινωνιακό «κουρνιαχτό» πίσω από την πλήρη σύμπλευσή τους στη σφαγή του λαού προς όφελος της πλουτοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγαλώνει η περιδίνηση μπροστά στις ψηφοφορίες (2012-11-03 00:00:00.0)
Μοιράζουν ρόλους για να χειραγωγήσουν το λαό (2012-09-20 00:00:00.0)
Επίδειξη υπευθυνότητας απέναντι στην πλουτοκρατία (2012-06-18 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία (2012-05-13 00:00:00.0)
Αναπαλαιώνεται για να διατηρήσει ρόλο (2012-05-12 00:00:00.0)
Με προεκλογική προβιά πάει να «κλέψει» ψήφους (2012-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ