Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου

Μετά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Στη συνάντηση αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των οφειλών του από τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς το 70% όσων νοσηλεύονται στο ΝΙΜΤΣ είναι ασθενείς όλων των Ταμείων.

Το πρόβλημα του προσωπικού είναι τεράστιο, καθώς 200 άτομα έφυγαν τα δύο τελευταία χρόνια με μηδέν προσλήψεις. Πρόκειται, κυρίως, για νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά το πρόβλημα υπάρχει οξύ και στο διοικητικό προσωπικό. Για παράδειγμα, τα Γραφεία προμηθειών δούλευαν με 9 υπαλλήλους και τώρα δουλεύουν με 2. Το ίδιο γίνεται στη γραμματεία, στο λογιστήριο, σε όλες τις υπηρεσίες. Υπήρχε αναλογία πριν το 2010 για το νοσηλευτικό προσωπικό 1 προς 5. Και το 2011 η αναλογία έγινε 1 προς 10!

Σε σχετική ερώτηση της Αλ. Παπαρήγα για το «κούρεμα» των αποθεματικών του νοσοκομείου, ο διοικητής απάντησε πως το νοσοκομείο είχε 4,6 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος και «ευτυχώς τις 10 τελευταίες μέρες τα πήραμε σταδιακά και γλιτώσαμε 4,1 εκατ. ευρώ. Εμειναν 500.000 ευρώ, που κουρεύτηκαν και έγιναν 166.000 ευρώ».

Σε σχετική ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη φημολογούμενη πώληση του ΝΙΜΤΣ, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε την ανησυχία της, καθώς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «το σίγουρο είναι ότι το νοσοκομείο είναι φιλέτο. Είναι 30,6 στρέμματα στο Κολωνάκι μέσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ