Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

«ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ: «Τα ποσά για τις συντάξεις και για τους προμηθευτές θα πρέπει να εκταμιευθούν άμεσα», σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο καθυστέρησης σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές. «Η χώρα δεν αντέχει ούτε μια μέρα καθυστέρησης, θα πρέπει να έχει κυβέρνηση άμεσα»» (ο Κουτρουμάνης / ΒΗΜΑ ηλεκτρονική έκδοση).

ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ: «Εκλογική μάχη σημαίνει σύγκριση προγραμμάτων (...) το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επιχειρούν - με τα όποια λάθη τους - να δείξουν έναν δρόμο για το αύριο. Αντίθετα, τα υπόλοιπα κόμματα (...) καμία νέα ιδέα, καμία συγκεκριμένη πρόταση - μόνον "όχι" στις προτάσεις των άλλων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ: «Τα κόμματα μιας χρήσης θα χρησιμοποιηθούν ως "περιστασιακοί σύντροφοι" στη διαδικασία εκτόνωσης των πολιτών. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις. Απλώς δεν θα ολοκληρωθούν στις 6 Μαΐου. Νέες εκλογές ή συγκυβέρνηση θα είναι το επόμενο δίλημμα και βήμα στη διαδικασία "λύσης". Είναι πολλές οι πιθανότητες και τα δύο κόμματα να θέλουν εκλογές, ενώ όλοι οι υπόλοιποι -ευκαιριακοί και μη- σχηματισμοί να μην τις επιζητήσουν (...) Η κρίση διακυβέρνησης (...) η αναπόφευκτη πίεση των εταίρων-δανειστών (...) θα δημιουργήσουν δυναμικό κυβερνησιμότητας, δηλαδή συνθήκες ενίσχυσης του δικομματισμού. Οι "τιμωρημένοι" λοιπόν θα επιζητούν τη νέα καταγραφή ενώ οι "ωφελημένοι" θα την αποφεύγουν. Με αυτή την ανάλυση οι δεύτερες εκλογές μοιάζουν πιθανές και για ορισμένα κόμματα ωφέλιμες» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Σ' ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ: «Ο κίνδυνος υπερεκτίμησης των επιπτώσεων της βέβαιης στο δεύτερο γύρο νίκης Ολάντ είναι ορατός στην Ελλάδα και στο σύνολο του Νότου της Ευρωζώνης: Να επενδυθεί στη Γαλλία βούληση και δυνατότητα μετωπικής σύγκρουσης με τη Γερμανία, να προεξοφληθεί η ανάδειξη του Ολάντ ως ηγέτη και εκπροσώπου του χειμαζόμενου Νότου (...) Ομως σε αντίθεση με τις δύο παγκόσμιες πολεμικές συγκρούσεις του 20ού αιώνα η σημερινή Γαλλία δεν έχει εναλλακτική στρατηγική επιλογή: Δεν μπορεί να συγκρουσθεί μετωπικά με τη Γερμανία καθώς το μόνο που μπορεί να περιμένει από τις ΗΠΑ είναι ηθική στήριξη και καταλυτικές μεσολαβητικές παρεμβάσεις σε κρίσιμες κορυφώσεις της διαπραγμάτευσης» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2012-07-06 00:00:00.0)
Πλειοψηφία για αντιλαϊκή επίθεση (2012-06-19 00:00:00.0)
Στραγγαλίζουν το λαό με λιτότητα και «ανάπτυξη» (2012-05-19 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται «συγκυβέρνηση» με Σοσιαλιστές (2012-04-07 00:00:00.0)
Ανετη πλειοψηφία για τον Σαρκοζί (2007-06-19 00:00:00.0)
Εκλογές βίας και νοθείας... (2007-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ