Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανέβηκε στα κεραμίδια με τις προτάσεις Μπαρόζο

Θεωρεί και δικές της προτεραιότητες τις ανατροπές που προτείνει η Κομισιόν στο όνομα της ανάπτυξης

Δουλειά ήλιο με ήλιο με μισθούς πείνας και σύνταξη - επίδομα λίγο πριν τον τάφο θέλουν τα μονοπώλια, η ΕΕ και τα κόμματά τους
Δουλειά ήλιο με ήλιο με μισθούς πείνας και σύνταξη - επίδομα λίγο πριν τον τάφο θέλουν τα μονοπώλια, η ΕΕ και τα κόμματά τους
Το πρόγραμμα της Κομισιόν για την ανάπτυξη που παρουσίασε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ζ. Μπαρόζο (βλέπε σελίδα 3) έσπευσε να επικροτήσει η ηγεσία της ΝΔ, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα στην εγχώρια πλουτοκρατία και τους ξένους συμμάχους της (τρόικα) ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η πλήρης ταύτιση της ηγεσίας της ΝΔ με την «πρόταση Μπαρόζο», που δεν περιλαμβάνει τίποτα περισσότερο από τα μέτρα του νέου μνημονίου, επιβεβαιώνει επίσης περίτρανα ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα (Ζάππειο 3), που θα παρουσιάσει τελικά την Κυριακή ο Α. Σαμαράς, είναι αντίγραφο του μνημονίου διαρκείας που έχει ήδη δεσμευτεί έγγραφα ότι θα υλοποιήσει αν αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα.

«Αυτές ακριβώς είναι οι προτεραιότητες που θέτει επίμονα, εδώ και δυόμισι χρόνια, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης, χαιρετίζοντας τις προτάσεις του Ζ. Μπαρόζο. Τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρέτισε και η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Γιαννάκου. Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, διαβεβαίωσε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν και είναι προφανές ότι πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι δαπάνες του δημοσίου τομέα, ώστε η υπερβολική άμεση και έμμεση φορολόγηση να περισταλεί προκειμένου να αρχίσει κάποια ανάπτυξη».

Το βέβαιο είναι ότι το σύνολο των προτάσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ αρκετές από αυτές είναι δικές της προτάσεις που είχαν γίνει πριν από ένα περίπου χρόνο στο «Ζάππειο 2» και ήδη έχουν υιοθετηθεί και υλοποιούνται από την κυβέρνηση Παπαδήμου και την τρόικα (εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ., απελευθερώσεις αγορών, μείωση φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών κ.ά.). Επίσης η ηγεσία της ΝΔ έχει δεσμευτεί για το νέο πακέτο μέτρων του Ιούνη, ύψους 11 δισ. ευρώ, όπως και στο στόχο για μείωση του λεγόμενου «εργατικού κόστους» κατά 15% στην επόμενη διετία.

Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, μιλώντας χτες σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, εμφανίστηκε εγγυητής τεσσάρων πραγμάτων: «Της ανάκαμψης, της ευρωπαϊκής ταυτότητας, της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής σταθερότητας». Συμπλήρωσε ότι «για να τα εγγυηθούμε όλα αυτά πρέπει να λυθούν τα χέρια μας», επαναλαμβάνοντας ότι η αυτοδυναμία που αξιώνει από το λαό, θα χρησιμοποιηθεί για να υλοποιηθούν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ