Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Αποφοίτησε το 2009 από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστήμιου (...) εξειδικεύτηκε στη Σύγχρονη Ιστορία (...) έστελνε παντού δεκάδες βιογραφικά (...) απάντηση για εργασία ήρθε απο μια μη κυβερνητική οργάνωση (...) του πρόσφεραν μια "θέση πρακτικής άσκησης" με μερική απασχόληση και μηνιαία αμοιβή 190 ευρώ (...) τα καθήκοντά του ήταν αυτά ενός κανονικού υπαλλήλου. Τα χρήματα κάλυπταν μόνο τα μηνιαία έξοδα σίτισής του και τα Σαββατοκύριακα εργαζόταν ως πωλητής σε εμπορικό κέντρο» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: «Ολοκληρωμένη πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που συνοδεύεται από εξειδικευμένα μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν πληγεί καίρια απο την κρίση, κι ακόμη μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος» (στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Η Ελλάδα θα πρέπει "να μειώσει το ονομαστικό μοναδιαίο κόστος εργασίας κατά 15% το 2012-2014" (...) αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση 41 σελίδων που θα παρουσιάσει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ: «Η Κομισιόν ή η τρόικα ποτέ δεν υπέδειξαν ή υπονόησαν ότι θα έπρεπε να καταργηθεί ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις Λάζλο Αντορ προσθέτοντας ότι η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού είναι αρμοδιότητα των κρατών - μελών» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ: «Η ψήφος στον Ολαντ σήμερα, στη γερμανική σοσιαλδημοκρατία αύριο, είναι εντολή για ανατροπή της γενικευμένης λιτότητας (...) τα ιστορικά πολιτικά ρεύματα στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης (...) κάνουν αυτοκάθαρση (...) στηρίζουμε Ολάντ στο Παρίσι, Βενιζέλο στην Αθήνα» (ο Α. Ανδρουλάκης στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ: «Η δημοκρατική Ευρώπη, η Ευρώπη των λαών, ορθώνεται την Κυριακή στη Γαλλία. Την άλλη Κυριακή στην Ελλάδα. Στο τέλος του μήνα στην Ιρλανδία. Ο Μάιος, άλλος ένας Μάιος, θα αποδειχθεί σημαδιακός για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τα κινήματα» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ: «Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η Ελλάδα (...) έχει περισσότερες ελπίδες επιτυχίας, αρκεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα να κατανοήσει τη θέση της χώρας και να πράξει τα δέοντα μακριά από λαϊκισμούς και άσκοπες παλινωδίες» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ