Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ληστεία με ομηρία στον Πειραιά

Για παραπάνω από δύο ώρες ένας ένοπλος κρατούσε ομήρους, σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο άγνωστος μαζί με δύο συνεργούς του μπήκαν στις 12.28 στην «Εθνική Τράπεζα» επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 87 και Χ. Τρικούπη. Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και οι δύο από αυτούς βγήκαν προσπαθώντας να διαφύγουν. Αστυνομικοί όμως που είχαν ειδοποιηθεί για τη ληστεία καταδίωξαν τους δύο άνδρες και τους συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση.

Στο υποκατάστημα παρέμεινε άλλος ένας άνδρας που με την απειλή δύο χειροβομβίδων κρατούσε ομήρους, πελάτες και υπαλλήλους. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ΕΚΑΜ ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή. Υστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ του δράστη και διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ που κράτησαν περίπου δύο ώρες, ο ένοπλος άφησε αρχικά 14 άτομα ελεύθερα από τα 18 που υπήρχαν αρχικά στο υποκατάστημα. Παράλληλα, απειλούσε άλλους τέσσερις πελάτες και υπαλλήλους που απομακρύνθηκαν από το κατάστημα στις 3 το μεσημέρι όταν και ο ένοπλος παραδόθηκε.

Και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν και ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα, τρεις γεμάτες γεμιστήρες δύο χειροβομβίδες και 17 σφαίρες. Η έρευνα των διωκτικών αρχών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ