Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Αύριο αρχίζουν οι εκδηλώσεις στην Πάτρα

Το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Ο πανέμορφος χώρος του Κάστρου, στην Πάτρα, είναι καθόλα έτοιμος για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους και νέες που αναμένεται να αγκαλιάσουν και φέτος τις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στην πόλη. Οι πύλες του Φεστιβάλ στην Πάτρα ανοίγουν αύριο Παρασκευή, οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη θα μιλήσει εκεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στο Κάστρο έχουν διαμορφωθεί χώροι που θα φιλοξενήσουν τον παιδότοπο, τις βιντεοπροβολές, θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού, περίπτερα για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, σκηνή κινηματογράφου και χορού. Ακόμη, θα υπάρχουν το στέκι νέων εργαζομένων, το στέκι των μαθητών και ο χώρος των ΑΕΙ - ΤΕΙ, ενώ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο.

Πλατύ κάλεσμα στη νεολαία

Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να ανοίξουν οι πύλες και τα φώτα του Φεστιβάλ, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ στην Πάτρα, εξορμούν στη νεολαία με το πρόγραμμα και το κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ στο χέρι. Εδώ και μέρες, εξάλλου, έχουν φροντίσει και την οπτική προπαγάνδα, ώστε να φτάνει σε κάθε γωνιά της πόλης το μήνυμα του Φεστιβάλ.

Εμφαση έδωσαν τις προηγούμενες μέρες στις εξορμήσεις τους σε συνοικίες, στις εργατογειτονιές της Πάτρας, αλλά και στο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ με το που ξεκίνησε η εξεταστική περίοδος. Μπορεί επίσης, τα σχολεία να μην έχουν ανοίξει ακόμα, όμως οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες βρίσκουν τους συμμαθητές τους στα φροντιστήρια και τα μαθητικά «στέκια» και κλείνουν τα ραντεβού τους για τη μεγάλη πολιτική γιορτή.


Από αυτή την πλατιά εξόρμηση στη νεολαία της πόλης επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, οι νέοι το ξέρουν και το αγκαλιάζουν θερμά. Η φετινή χρονιά όμως έχει δυσκολίες που δεν μπορούσαν παρά να αναδειχτούν και στις συζητήσεις που άνοιγαν οι νέοι της ΚΝΕ στις εξορμήσεις: Οι λαϊκές οικογένειες πια δύσκολα τα βγάζουν πέρα και η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος που επέρχεται με τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, έχει οδηγήσει ακόμα και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να μειώνουν τις δραστηριότητές τους εκτός σπιτιού όταν αυτές συνεπάγονται οικονομικό κόστος. Τα προβλήματα αυτά έδωσαν στους νέους της ΚΝΕ τη δυνατότητα με μεγαλύτερη θέρμη και πείσμα να καλούν τους νέους στο Φεστιβάλ, όπου το κάλεσμα «να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής» μπαίνει στο επίκεντρο των συζητήσεων και των εκδηλώσεων, μαζί με την ανάδειξη της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, της πρότασης που αποτελεί λύση και διέξοδο για το λαό από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και τις κρίσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ