Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Γκέιτς

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εν μέσω νέων δολοφονιών αμάχων από τα αμερικανο - ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής, έφτασε χτες στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, σε μία «αιφνιδιαστική επίσκεψη», μετά την ολοκλήρωση της φιέστας στο Ιράκ για την «αποχώρηση» των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής. Χτες ακόμα 10 άμαχοι, οπαδοί ενός υποψηφίου στις εκλογές, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε, δολοφονήθηκαν στην περιοχή Ροστάκ. Οι κατοχικές δυνάμεις από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε με στόχο όχημα «μαχητών», δηλώνοντας ωστόσο ότι θα «ερευνήσουν το θέμα». Παράλληλα, οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν το θάνατο δύο ακόμα Αμερικανών στρατιωτών, σημειώνοντας ωστόσο ότι σε αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιχειρήσεις σκοτώθηκαν και δεκάδες «Ταλιμπάν».

Ο εγκάθετος Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας καταδικάζοντας δήθεν την επίθεση και λέγοντας ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε χωριά θα συνεχίσει να αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων αμάχων, ενώ αργότερα αναμενόταν να έχει συνάντηση με το Ρ. Γκέιτς με θέμα την εξέλιξη της κατοχής. Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ αναμένεται να συναντηθεί και με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων, Ντέιβιντ Πετρέους, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του πολέμου.

Στο Πακιστάν τους 31 έφτασαν οι νεκροί και τους 200 οι τραυματίες, από την τριπλή βομβιστική επίθεση στη Λαχόρη, την Τετάρτη, εναντίον σιιτικής πομπής. Χτες συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν σε μουσουλμανικό τέμενος, καταδικάζοντας την επίθεση εναντίον αμάχων. Παράλληλα, ο λαός εξακολουθεί να αναζητά διέξοδο από την καταστροφή των πρόσφατων πλημμυρών. Χτες ο γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοίνωσε την καταβολή 450 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, σαν «έκτακτη βοήθεια» για τις πλημμύρες, ενώ χορήγηση «βοήθειας» 100 εκατομμυρίων ανακοίνωσε και η Παγκόσμια Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ