Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Σήμερα η αγωνιστική παρέμβαση για την παιδεία

Στο υπουργείο Παιδείας στις 6.30 μ.μ. η συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων

MotionTeam

Η παιδεία των πραγματικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η καταδίκη της πολιτικής της υποβάθμισης, ιδιωτικοποίησης και των ταξικών φραγμών βρίσκονται στο επίκεντρο της παρέμβασης που πραγματοποιούν σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Συμμετοχή στην κινητοποίηση αποφάσισε την περασμένη Κυριακή και το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Οπως τονίζει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ, αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική, «φέτος αρπάζουν την ευκαιρία της κρίσης για να μας φορτώσουν όλα τα βάρη, να αποκεντρώσουν τις ευθύνες για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης στις "τοπικές κοινωνίες", να κάνουν το σχολείο πιο αποκρουστικό, τη μόρφωση πιο απρόσιτη για τους μαθητές, τις εργασιακές συνθήκες πιο άθλιες για τους εκπαιδευτικούς. Η επέλασή τους δεν θα σταματήσει αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνει "καλή χρονιά" χρειάζεται να πάρουμε τα μέτρα μας, να οργανωθούμε να χαλάσουμε τα σχέδια αυτών που ρημάζουν το εισόδημα των οικογενειών μας και τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας».

Οι φορείς που συμμετέχουν στη συγκέντρωση, εκφράζοντας τις αγωνίες μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και της λαϊκής οικογένειας που με όλο και χειρότερους όρους παλεύει για τη μόρφωση των παιδιών της, ζητούν:

  • Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
  • Να γίνουν τώρα πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο, που να καλύπτουν όλα τα κενά.
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα με δημόσιο δίκτυο μεταφοράς η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών στα ειδικά σχολεία.
  • Να ανοίξουν κανονικά τα ειδικά σχολεία (13 Σεπτέμβρη), πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο εκπαιδευτικό, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Μέτρα τώρα για τους φοιτητές και σπουδαστές, παιδιά ανέργων και φτωχών οικογενειών, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση των παιδιών τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ