Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Ούτε ένας ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χωρίς κάλυψη

Συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στις 29 του Σεπτέμβρη

Με κύρια απαίτηση την άμεση «ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφαλιστική ενημερότητα για τους 400.000 ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους, που δεν έχουν να πληρώσουν», η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 29 του Σεπτέμβρη στις 9 το πρωί έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ακαδημίας 22). Στο αγωνιστικό στόχαστρο της ΠΑΣΕΒΕ μπαίνει ωστόσο και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι στους καιρούς του μνημονίου.

«Τα προβλήματά μας οξύνονται. Η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων συνεχίζεται. Καμία αναμονή. Αντίσταση τώρα», τονίζει στην ανακοίνωσή της για τη συγκέντρωση, την οποία ήδη προπαγανδίζει συστηματικά με περιοδείες κλιμακίων της που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Και συνεχίζει η ΠΑΣΕΒΕ: «Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Η δουλειά μας λιγοστεύει, ο τζίρος πέφτει, τα χρέη μεγαλώνουν. Πώς θα αντεπεξέλθουμε στα έξοδα της οικογένειας που αυξάνονται; Πώς θα πληρώσουμε τον ΟΑΕΕ, το νοίκι, τη ΔΕΗ, τις επιταγές, την τράπεζα; Χιλιάδες συνάδελφοί μας οδηγούνται στην ανεργία πνιγμένοι στα χρέη».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ΟΝΕ γέμισαν τη χώρα πολυκαταστήματα και εισαγόμενα προϊόντα, γιγαντώθηκαν τα μονοπώλια σε κάθε κλάδο. Οι τράπεζες θησαύρισαν στην πλάτη μας. Σήμερα, το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η "τρόικα" ισχυρίζονται ότι οι μικροεπιχειρήσεις είναι πολλές και πρέπει να λιγοστέψουν, για να 'ρθει η ανάπτυξη. Γι' αυτό τα ευρωπαϊκά προγράμματα προορίζονται για τους λίγους, για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Γι' αυτό τους έπιασε η πρεμούρα με τα "κλειστά επαγγέλματα"».

Απευθυνόμενη στους μικρούς ΕΒΕ, τονίζει ότι «τα χρέη είναι του μεγάλου κεφαλαίου, δεν είναι δικά σου. Για το μεροκάματο πάλευες και πριν και τώρα. Δεν χρωστάς τίποτα. Η οικονομική κρίση ήρθε γιατί τα μονοπώλια, που έχουν συγκεντρώσει τεράστια οικονομική δύναμη, τα θέλουν όλα. Και να σ' εκμεταλλεύονται και να σ' έχουν πελάτη. Σε θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Δεν φταις εσύ που δεν μπορείς να τα φέρεις βόλτα, δεν φταίνε οι "επιχειρηματικές" επιλογές σου. Ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια φταίει, που είναι άνισος και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Οποια ανάπτυξη και να 'ρθει, όποτε και να 'ρθει, δεν θα είναι για το καλό σου».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει επίσης ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση με τις πολιτικές που εφάρμοσαν. Συνυπεύθυνα είναι και όλα τα κόμματα που στήριξαν το Μάαστριχτ και την ΟΝΕ. Τα σπασμένα αυτών των επιλογών πληρώνουμε σήμερα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, των επιμελητηρίων ακόμα συζητάει με την κυβέρνηση. Δεν αξίζουν μια πεντάρα τα λόγια τους. Διαπιστώνουν τα χάλια μας χωρίς να οργανώνουν την αντίσταση. Το μόνο που επιδιώκουν είναι πώς θα χωνευτούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η ΠΑΣΕΒΕ δηλώνει ότι «η θέση σου είναι στους αγώνες μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, που προέκυψε από την ανάγκη συντονισμού των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Από την ανάγκη αγωνιστικής διεξόδου για τα προβλήματα που σε βασανίζουν. Η θέση σου είναι με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, των αγωνιζόμενων εργατών και αγροτών, που είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στην αντιλαϊκή λαίλαπα που ξετυλίγεται. Μόνο η λαϊκή συμμαχία μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες σου. Μόνο το δυνάμωμα των κοινών αγώνων μπορεί να σε υπερασπίσει!!!».

Και καταλήγει η ΠΑΣΕΒΕ: «Δυνάμωσε τα σωματεία, κάνε τα όπλα αντίστασης και διεκδίκησης. Μην τα χαρίζεις στις συμβιβασμένες ηγεσίες που θέλουν να τα μετατρέψουν σε διαχειριστές της φτώχειας. Μην αφήσεις την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να σε πετάξουν στο δρόμο. Στα χέρια μας βρίσκεται το μέλλον και εξαρτάται από την επιμονή και την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ