Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Επιταχύνεται η εφαρμογή του μνημονίου

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιταχύνει τις αποτρόπαιες πολιτικές του μνημονίου, η εφαρμογή του οποίου για τέσσερις μόνο μήνες έχει δημιουργήσει συνθήκες απόγνωσης στις λαϊκές οικογένειες.

Με επιστολή που απέστειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στους ομολόγους του υπουργούς, που εμπλέκονται στην εφαρμογή του αιμοσταγούς μνημονίου, τους υπενθυμίζει τις ...υποχρεώσεις τους στην ταχύρρυθμη υλοποίηση των μέτρων, ενόψει της νέας επίσκεψης της τρόικας τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ των στόχων, άμεσης κυβερνητικής προώθησης, είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, η περιστολή των δαπανών τους, μέσα από τις ανατροπές των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων και η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, με θέμα αιχμής τον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Τα θέματα αυτά επισημαίνονται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, με την οποία καλούνται οι διοικήσεις των πρώην ΔΕΚΟ να υποβάλουν οικονομικά στοιχεία (σχέδιο οικονομικού προϋπολογισμού του 2011, απολογιστικά στοιχεία για το 2010) έως τις 20 Σεπτέμβρη και ως τις 30 Σεπτέμβρη τα επιχειρησιακά και στρατηγικά σχέδια της περιόδου 2011- 2013.

Στην εγκύκλιο εφιστούν την προσοχή των διοικήσεων των πρώην ΔΕΚΟ στη σύνταξη χρονοδιαγράμματος και σχεδίου δράσης για τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των ζημιογόνων επιχειρήσεων, ειδικά στον τομέα των σιδηροδρόμων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, στην επιβολή ανώτατων ορίων δαπανών, καθώς και στην «ορθολογική αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας για την κάλυψη των ελλειμμάτων και τη χρηματοδότηση των λειτουργικών τους δαπανών.

Με άλλη εξάλλου εγκύκλιο ο υπουργός Οικονομικών ζητά τη λύση των μισθώσεων ακινήτων στα οποία στεγάζονταν δημόσιες υπηρεσίες που έχουν καταργηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ