Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Μπροστάρης στην κατάργηση δικαιωμάτων

Απεργούν στις 29 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι για την υπογραφή ΣΣΕ

Απεργία στις 29 Σεπτέμβρη προκήρυξε η ΟΜΕ ΟΤΕ, αλλά την ίδια ώρα η συνδικαλιστική πλειοψηφία στηρίζει στο ακέραιο την πολιτική απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών και μιλά ως μάνατζερ περί ανάγκης ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ΟΤΕ. Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της διοίκησης, στους οποίους υποτίθεται ότι είναι αντίθετη η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, με επιστολή του στην ΟΜΕ χαρακτηρίζει τα εργασιακά δικαιώματα «τη βαρύτερη κληρονομιά από την εποχή του κρατικού μονοπωλίου» που εμποδίζουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς. Στην κατεύθυνση αυτή ζητά την κατάργηση του χρονοεπιδόματος και της ωρίμανσης (το χρονοεπίδομα ξεκινά από το 10% επί του μισθού τον πρώτο χρόνο απασχόλησης στον ΟΤΕ για να φθάσει το 84% στα 32 χρόνια. Η ωρίμανση είναι διετή κλιμάκια με τη συμπλήρωση των οποίων δίνεται 2% αύξηση). Ακόμα απαιτεί, ουσιαστικά, την κατάργηση της μονιμότητας και για τους παλαιότερους εργαζόμενους, όπως ισχύει για τους νεοπροσλαμβανόμενους από το 2006 και μετά με την υπογραφή της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Επίσης, την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος, την κατάργηση επιδόματος που παίρνουν όσοι τεχνίτες είναι επιπλέον υπεύθυνοι και για την οδήγηση των οχημάτων και την αντικατάσταση των υπερωριών από υπερεργασία ώστε να μειωθεί κατά 50% η σχετική αμοιβή.

Στο κρεσέντο των αντεργατικών σχεδιασμών η συνδικαλιστική πλειοψηφία το μόνο που ζητά είναι να υπογραφεί ΣΣΕ, με ό,τι περιεχόμενο και αν έχει, και να «θωρακιστεί η εταιρεία με σύγχρονες στρατηγικές επιλογές και εργαλεία»!

Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ ΟΤΕ, καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για ΣΣΕ που να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο για τους παλιούς, ικανοποιητικές αυξήσεις και άλλα. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη πάλης ενάντια στο σύνολο των αντεργατικών πολιτικών και τη διεκδίκηση ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Τηλεπικοινωνιών λαϊκή περιουσία, που θα παρέχει ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ