Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΑ
Οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων

Απολύσεις, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, διατήρηση του καθεστώτος πολιτικής και εργασιακής ομηρίας είναι μερικές μόνο από τις πτυχές του σκληρού εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), απότοκα της άγριας αντεργατικής επίθεσης που συνεπάγεται για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η λειτουργία της με τον τρόπο που απαιτούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Κατάσταση που θα οξυνθεί με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Στο Δήμο Ωρωπίων, 15 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά αν και είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008 και απασχολούνται στο δήμο από το 2009 ως προσωρινά διοριστέοι, περιμένοντας να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα. Ομως ένα από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης είναι και η αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ. Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, το Σύλλογο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής και τον υποψήφιο δήμαρχο με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλη Χασιώτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Ωρωπίων, Γ. Γαβριήλ (ΠΑΣΟΚ), απαιτώντας να μη γίνει καμιά απόλυση και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Μπροστά στην πίεση των εργαζομένων αποφασίστηκε να γίνει νέα παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών και με τη συμμετοχή του δημάρχου. Ενώ οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.

Την ίδια ώρα στο Δήμο Ηλιούπολης οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ (δημοτική αρχή), το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσαν ότι στηρίζουν στο ακέραιο την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο οι τρεις αυτές παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου (με το επιχείρημα ότι υπάρχουν νόμοι που το απαγορεύουν) και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των 57 συμβασιούχων στη Δημοτική Επιχείρηση «Ευώνυμος».

Οι εργαζόμενοι εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους. Οπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο, σήμερα τους οφείλουν τα δεδουλευμένα Ιούλη και Αυγούστου, ενώ ακόμα και το επίδομα αδείας το πήρανε πετσοκομμένο.

Τέλος, στο Δήμο Μεταμόρφωσης απολυμένοι από τον περασμένο Μάη έχουν ξεκινήσει καθημερινές συγκεντρώσεις από προχτές, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι απολυμένοι ξεπερνούν τους 50 και πολλοί από αυτούς δούλευαν έως και επτά χρόνια στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ