Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Σπινθήρας απ' την υποχρηματοδότηση

«Ενα διαρκές έγκλημα», χαρακτηρίζει τις συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική κλινική του «Ευαγγελισμού» το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ), με αφορμή την προχτεσινή πυρκαγιά στο τμήμα απομόνωσης που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή νοσηλευόμενης.

Τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας του νοσοκομείου που έχουν την αιτία τους στο σαθρό υπόβαθρο που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση του δημόσιου νοσοκομείου, τη στιγμή που γιγαντώνονται τα κέρδη των ιδιωτών της Υγείας τονίζει ο ΣΕΝΕ. Αναφερόμενος στην πυρασφάλεια του νοσοκομείου - όπου όλα τα κτίρια, εκτός των εργαστηρίων, είναι προ του 1980 - ο ΣΕΝΕ υπογραμμίζει: «Για να υπάρξει στοιχειώδης πυρασφάλεια πρέπει να στελεχωθεί άμεσα η αποψιλωμένη από προσωπικό τεχνική υπηρεσία και να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για εξοπλισμό πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης».

Ο ΣΕΝΕ απαιτεί «άμεσα και πρακτικά μέτρα και όχι λόγια για μια ακόμα φορά». Και σε σχέση με την ψυχιατρική κλινική, όπου η νοσηλεία είναι ταπεινωτική για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, καθώς σε μόνιμη βάση μετά το 1999 υπάρχουν 14-25 ράντζα, ο ΣΕΝΕ προειδοποιεί ότι εάν δε ληφθούν μέτρα αποσυμφόρησης θα αναγκαστεί να ζητήσει το κλείσιμο του τμήματος με την πρώτη υπεράριθμη εισαγωγή ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ