Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Αγωνιστική απάντηση στις 23 του Σεπτέμβρη

Παρέμβαση - απάντηση στην πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ

«Πατριωτισμός είναι το ενιαίο μέτωπο πάλης αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, εργατών, υπαλλήλων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι μονόδρομος...», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι «την πρώτη απάντηση θα την δώσουμε πανελλαδικά με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει επίσης: «Πιστοί στις παραδόσεις τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, προσπάθησαν να "πουλήσουν" στον ελληνικό λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ολες οι γενικολογίες για στήριξη των λαϊκών στρωμάτων χωρίς κανένα συγκεκριμένο μέτρο που εκφώνησε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, κατέληξαν σε συγκεκριμένα κίνητρα, επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις και την παράδοση του πλούτου της χώρας (ΔΕΗ, νερό, λιμάνια, βουνά και λαγκάδια) στους "σοβαρούς επενδυτές", το μεγάλο κεφάλαιο.

Η παραπέρα απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που προσφέρει τζάμπα εργασία στους μεγαλοεργοδότες και η μείωση της φορολογίας άμεσα για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων από το 24% στο 20%, καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων, των αυτοκινητιστών και των μικρών ΕΒΕ που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των μονοπωλιακών ομίλων και από τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές.

Το χιλιοπαιγμένο έργο του κλεισίματος των ανέλεγκτων χρήσεων αποτελεί νέα φοροεπιδρομή, σε μία περίοδο που εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και χρεοκοπίας με τον μπαμπούλα της εφορίας.

Και όλα αυτά τα ονόμασε πατριωτισμό!..

Αιδώς Αργείοι...

Με τα επιχειρήματα ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο και ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει τις λαϊκές αντιδράσεις. Οι θυσίες δεν έχουν ημερομηνία λήξης και γίνονται για να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί ΕΒΕ πρέπει να πάρουν διαζύγιο από αυτούς και τις πολιτικές τους που τους έχουν μαυρίσει τη ζωή.

Η θέση τους βρίσκεται δίπλα στους εργατοϋπαλλήλους, στους φτωχούς αγρότες, στη νεολαία και την διπλά εκμεταλλευόμενη γυναίκα, που και αυτοί βιώνουν δεκαετίες τώρα τις συνέπειες από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του μνημονίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ