Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Ζητά «διευκολύνσεις» από τις τράπεζες

Με δεδομένη τη στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων που εξειδικεύονται με το μνημόνιο και συνταιριάζουν με την πολιτική της κυβέρνησης, η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) απορρίπτει κάθε υπόνοια αγωνιστικής αντίδρασης στα όσα πλήττουν τους μικρούς εμπόρους και επιμένει σε αδιέξοδους διαλόγους. Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε χτες με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, ζητώντας αύξηση της χρηματοδότησης και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή δανείων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης ανάφερε ότι οι 8 στις 10 αιτήσεις για παροχή νέων δανείων σε επιχειρήσεις απορρίπτονται, και ζήτησε οι τράπεζες να αξιοποιήσουν τα 10 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διοχετεύοντάς τα στην «πραγματική οικονομία». Πρόσθεσε ότι πάνω από 300 χιλ. δανειολήπτες εκπέμπουν SOS, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή, ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμής δόσεων έφτασαν τα 22 δισ. ευρώ.

Η ΕΣΕΕ ζήτησε αναχρηματοδότηση δανείων με μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής, αποκλιμάκωση επιτοκίου και εξόδων για συνεπείς πελάτες, δυνατότητα μειωμένης καταβολής δόσεων για 4 χρόνια, περίοδο χάριτος από 12 έως 18 μήνες με καταβολή μόνο τόκων, χαμηλότερα επιτόκια για πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ