Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ
Σφυρίζει ... λήξη κινητοποιήσεων!

Να δικαιώσει όσους τονίζουν πως οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα κατάφερε και χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Γ. Παναγόπουλος χτες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς» ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον». Οπως τόνισε, «παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις»!

Τι λέει δηλαδή; Δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές από τη μείωση των μισθών, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων, τις απολύσεις, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης! Και τα λέει καλά: Γιατί αν στόχος είναι η προστασία των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, αντικειμενικά τα δικαιώματα των εργατών πετιούνται στον Καιάδα. Πάει πολύ όμως αυτοί που απαιτούν από την εργατική τάξη να δεχτεί - και μάλιστα αγόγγυστα - την καταστροφή της, να το παίζουν και «εκπρόσωποί» της. Πάει πολύ, οι εργατοπατέρες πρώτα να «πιπιλάνε» το μυαλό των εργατών με την αξία της «κοινωνικής ειρήνης» και της «ανταγωνιστικότητας», αλυσοδένοντας τους εργατικούς αγώνες, και να λένε μετά πως «τίποτα δε γίνεται»...

Αυτοί τη δουλειά τους την κάνουν καλά: Πασχίζουν να χύσουν το δηλητήριο της υποταγής στη συνείδηση των εργατών. Πρέπει κι οι εργάτες να κάνουν τη δική τους: Να τους πετάξουν μια και καλή απ' το σβέρκο τους και δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ να παλέψουν για το δίκιο τους σε σύγκρουση με τα μονοπώλια. Ετσι θα νικήσουν.


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ