Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ»
Η νέα συμπαιγνία αναδεικνύει την αξία της ταξικής οργάνωσης

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Τη νέα παρέμβαση της εργοδοσίας της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζει τα σχέδιά της για νέα χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσει σε νέα λουκέτα εργοστασίων και εκατοντάδες ακόμη απολύσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Καλεί τους κλωστοϋφαντουργούς να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση που οργανώνει το κλαδικό συνδικάτο της «ΚΛΩΘΩ» και να προγραμματίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με βάση τα δικά τους συμφέροντα.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΝ σημειώνει τις μεγάλες ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως και των εκπροσώπων τους στην αυτοδιοίκηση που στήριξαν την εργοδοσία.

«Από την πρώτη στιγμή το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, στην Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και στα σωματεία του ομίλου, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην πέσουν στην παγίδα οι εργαζόμενοι να διεκδικούν λεφτά για τα αφεντικά. Ξεκαθαρίσαμε στους εργαζόμενους ότι αυτός ο δρόμος θα είχε αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους. Βάλαμε το αίτημα να πληρώσει ο Λαναράς από τα κέρδη του. Κάναμε σημαντικές προσπάθειες, με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, οργανώσαμε κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις.

Αγωνιζόμαστε και σήμερα να μην κλείσουν τα εργοστάσια του Ομίλου, ΝΑ ΠΑΡΕΙ γι' αυτό ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να ανοίξουν όλα τα εργοστάσια που έκλεισαν το τελευταίο διάστημα και να γυρίσουν πίσω όλοι οι εργαζόμενοι, να πληρωθούν τώρα όλα όσα οφείλονται στους εργαζόμενους του Ομίλου. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στον όμιλο Λαναρά πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα», σημειώνει το ΕΚΝ.

Και προσθέτει: «Τα προβλήματα που βιώνουν, με τραγικό τρόπο, οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Λαναρά, οι άλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο, το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων, η ανεργία, η ανασφάλεια, οι άσχημες συνθήκες εργασίας είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης της οικονομίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο, στην "ΚΛΩΘΩ", να αγωνιστούν με το σύνολο της εργατικής τάξης, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Να επιβάλουν άλλον τρόπο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σε όφελος των εργαζομένων.

Μέσα από τη σχεδιασμένη ανάπτυξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, στη βάση βαμβάκι - νήμα - ένδυμα, με την αξιοποίηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, έξω από τα πλαίσια της κοινής αγροτικής πολιτικής, θα βρουν διέξοδο τα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων στους κλάδους μας. Αυτή η ανάπτυξη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η παραγωγή θα ικανοποιεί τις ανάγκες του πληθυσμού για ποιοτική και φθηνή ένδυση. Αυτή η ανάπτυξη απαιτεί τη μετατροπή της ιδιοκτησίας των καπιταλιστών στα μέσα παραγωγής σε κοινωνική, λαϊκή περιουσία.

Ο αγώνας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, μαζί με τον αγώνα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, συνδέεται άμεσα με την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα, στις 7 μ.μ., η σύσκεψη στη Νάουσα (2009-10-27 00:00:00.0)
Να μπει τέρμα στα αδιέξοδα των εργατών της ΕΝΚΛΩ (2009-10-21 00:00:00.0)
Πήρε χρήμα για ν' απολύει (2009-10-09 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση για τους εργαζόμενους στον «Λαναρά» (2008-12-04 00:00:00.0)
Θράσος απύθμενο (2005-07-19 00:00:00.0)
Ξεσηκώθηκαν οι πάντες στην πόλη (2004-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ