Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ζήτησε να παραβρεθεί ο εισαγγελέας

Πρωτοφανή παρέμβαση της κυβέρνησης μέσω των δικαστικών αρχών στη συνδικαλιστική δράση, που στοχεύει στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, αποτελεί η ...πρωτοβουλία του εισαγγελέα Ρόδου να ζητήσει να παρευρεθεί στη γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου!

Οι γιατροί του νοσοκομείου, μαζί με τους εργαζόμενους και με τη στήριξη των μαζικών φορέων του νησιού βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας άμεσες λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου που είναι υπό διάλυση. Ηδη έχουν συρρικνωθεί οι παθολογικές κλινικές από δυο σε μια και οι χειρουργικές κλινικές, σε λειτουργία είναι μόνο 2 από τις 4 χειρουργικές αίθουσες και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Ο σημερινός αριθμός νοσηλευτών (122) σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, αφού υπολείπονται άλλοι 117. Στους εργαζόμενους οφείλονται χιλιάδες ρεπό, ενώ δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες μηνών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, αντιδρώντας σε αυτή την κατάσταση, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, είχαν προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης. Ομως, προχτές δέχτηκαν τηλεφώνημα απ' τον εισαγγελέα της Ρόδου που τους ρωτούσε αν μπορεί να παρευρεθεί στη γενική τους συνέλευση! Πρόκειται για επικίνδυνη και απαράδεκτη παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση, που θυμίζει άλλες εποχές και στοχεύει στην καθυπόταξη κάθε αγωνιστικής δράσης, στην τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό συνολικά των εργαζομένων που αγωνίζονται και αντιδρούν. Η Ενωση των Γιατρών της Ρόδου κατήγγειλε την παρέμβαση του εισαγγελέα στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που καταδίκασε την παρέμβαση της δικαιοσύνης στο συνδικαλισμό, ενώ η γενική συνέλευση αναβλήθηκε. Μέσω του δικηγόρου της η Ενωση Γιατρών Ρόδου ζήτησε να ενημερωθεί γραπτώς για ποιο λόγο θέλει να παρευρεθεί στη γενική συνέλευση ο εισαγγελέας.

Την «απαράδεκτη, ύποπτη και άκρως επικίνδυνη» παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνδικαλιστική δράση, «που θυμίζει άλλες εποχές», κατήγγειλε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ρόδου που είχε για το σκοπό αυτό επικοινωνία με τους εργαζόμενους και γιατρούς του νοσοκομείου, καλώντας τους να μη δεχτούν την παρέμβαση και εκφράζοντας τη συμπαράστασή της. Υπογράμμισε ότι ο εισαγγελέας θέλει να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση προκειμένου να πιέσει για το σταμάτημα των κινητοποιήσεων που γίνονται για τα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου, που διαρκώς επιδεινώνονται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και των περικοπών και στην Υγεία και τα οποία θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο με τον «Καλλικράτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ