Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
«Τέρμα πια στην κοροϊδία, οι συμβάσεις είναι μια ομηρία»

Κινητοποίηση, χτες, για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή κινητοποίηση των συμβασιούχων
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή κινητοποίηση των συμβασιούχων
Απευθύνοντας κάλεσμα ενίσχυσης των αγώνων με στόχο να μπει «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» συμμετείχαν οι ταξικές δυνάμεις, στη χτεσινή κινητοποίηση που έκαναν συμβασιούχοι της χώρας στην Αθήνα, διεκδικώντας σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.

Εργαζόμενοι συμβασιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργαζόμενων ΟΤΑ Αττικής και της Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων ΟΤΑ, συγκεντρώθηκαν στο μετρό Αμπελοκήπων και έφτασαν με πορεία στον Αρειο Πάγο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση ενώ εκδικαζόταν υπόθεση με αίτημα που είχαν καταθέσει για μονιμοποίηση συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ. Με συνθήματα, όπως «τέρμα πια στην κοροϊδία, οι συμβάσεις είναι μια ομηρία», οι συμβασιούχοι κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με τη στήριξη της ΝΔ, δημάρχων, νομαρχών και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου κατακρεουργούν το δικαίωμα στην εργασία. Κατήγγειλαν και τους μεγαλοδικηγόρους που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Στο πλαίσιο του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων εντάσσεται και η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 20 Γενάρη που ζήτησαν και κέρδισαν οι δικηγόροι των παρεμβαίνοντων, συντηρώντας έτσι την «ελπίδα» ενόψει εκλογών για χιλιάδες συμβασιούχους. Ευκαιρία για προεκλογική αξιοποίηση της ανασφάλειας που βιώνουν οι συμβασιούχοι, βρήκαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Απ. Ανδρεουλάκος, (οι οποίοι παραβρέθηκαν χτες έξω από τον Αρειο Πάγο) τα κόμματα των οποίων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν στηρίξει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση των συμβασιούχων έξω από τη Βουλή, όπου κατέληξαν μετά από πορεία, έκανε σαφές ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θύμισε ότι το ΚΚΕ στήριζε και στηρίζει το δικαίωμα αυτό και δε λαϊκίζει.

Στην Αθήνα, η δίκη αναβλήθηκε για τις 20 Γενάρη μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ζήτησαν χρόνο ώστε να ετοιμαστούν να ασκήσουν παρέμβαση στην υπόθεση. Ωστόσο, η εισήγηση του αρεοπαγίτη Α. Δουλγκέρη ήταν χαρακτηριστική, αφού επρόκειτο να υποστηρίξει ότι εκτός από το άρθρο 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, οι συμβασιούχοι δεν καλύπτονται ούτε από την ευρωπαϊκή οδηγία 1999/170/ΕΚ, καθώς αυτή δε θεσπίζει διατάξεις άμεσης εφαρμογής.

Στη Θεσσαλονίκη, έγινε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ