Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Συνεχίζονται οι απολύσεις

Στήριγμα των αντεργατικών μεθοδεύσεων η ΠΑΣΚΕ

Αποθρασυμένη από τους νέους αντεργατικούς νόμους, η εργοδοσία κάνει επέλαση στα εργασιακά δικαιώματα, με τις πλάτες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην Ξάνθη συνεχίζονται σταθερά οι απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο «Sunlight», ενώ τις απολύσεις ξεκίνησε και ο Συνεταιρισμός Θερμοϋδραυλικών, πετώντας στην ανεργία 4 εργαζόμενους. Την ίδια ώρα αναγγέλθηκε η μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων στη ΣΕΚΕ κατά 20%. Στον κλάδο του εμπορίου έχουμε θύελλα απολύσεων εργαζομένων από μεγάλες επιχειρήσεις, με στόχο να μειώσουν το κόστος εργασίας και κυρίως - με την τρομοκρατία της απόλυσης και της ανεργίας - να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν να πληρώσουν την κρίση των μεγαλοεργοδοτών με οποιαδήποτε θυσία.

Στο πλευρό τους οι εργοδότες έχουν τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (νυν και πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης) που από τη μία (ΣΕΚΕ) προσπαθούν να πείσουν τους εργάτες να αποδεχθούν τις μειώσεις στους μισθούς τους στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και από την άλλη («Sunlight») πιέζουν το κράτος να δώσει δουλειές στους επιχειρηματίες.

Το ΠΑΜΕ και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καλούν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα διλήμματα, στις αυταπάτες, να οργανώσουν την αντίστασή τους, ενάντια στις απολύσεις, να παλέψουν για σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ