Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Θετικό βήμα για την οργάνωση του αγώνα

Στάση εργασίας χτες. Μεγαλώνει η εργοδοτική τρομοκρατία στην επιχείρηση

Ενα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης για τη διασφάλιση της δουλειάς τους, τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» οι οποίοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και των ταξικών κλαδικών σωματείων. Η χτεσινή κινητοποίηση, όπως τόνισαν, αποτελεί την αρχή και ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί με την αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης, τη συσπείρωση στην Επιτροπή και στα ταξικά κλαδικά συνδικάτα.

Παρά το εργοδοτικό όργιο εκβιασμών και τρομοκράτησης (π.χ. τους έλεγαν πως αν συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι θα βρουν τα καταστήματα κλειστά, και άλλα τέτοια), οι εργαζόμενοι συμμετείχαν το πρωί σε συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστος Κατσώτης. Οπως είπε, με αφορμή τις εξελίξεις στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» αλλά και τις συνολικότερες εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά του λαού, «αποδεικνύεται καθημερινά ότι αυτό το σύστημα οργάνωσης της οικονομίας δεν μπορεί να ικανοποιήσει καμία ανάγκη των εργαζομένων». Η κυβέρνηση, σημείωσε, έχει παραδώσει όλα τα εργαλεία στο κεφάλαιο ώστε σήμερα να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει για να διασφαλίζει τα κέρδη του, τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Δεν μπορεί να στηρίζουμε όσους μας σφάζουν

«Εμείς αυτό, συνέχισε, μπορούμε να το αλλάξουμε, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε μια κοινωνία της ευημερίας. Αυτό δεν γίνεται ούτε από τον καναπέ, ούτε με τον φόβο στον οποίο ποντάρουν οι εργοδότες». Απαιτείται, όπως πρόσθεσε, ενότητα των εργαζομένων, συσπείρωση στα ταξικά τους σωματεία και οργάνωση του αγώνα, μακριά από τις αποπροσανατολιστικές «σειρήνες» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Πρέπει σήμερα να δούμε και τις προσωπικές μας ευθύνες. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν μπορεί να σας λένε τέρμα η δουλειά και να τους δίνετε την ψήφο. Δεν μπορεί να λένε τέρμα η σύνταξη και να δίνετε την ψήφο. Απαιτείται αγώνας. Αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλοι. Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά συνδεδεμένο και με επικείμενες εκλογές. Με μαχητικό και αποφασιστικό τρόπο να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας να κερδίζετε εργαζόμενους σε αυτή τη μάχη».

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής και εκπρόσωποι των ταξικών κλαδικών συνδικάτων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, όπου καμία ουσιαστική απάντηση δεν προέκυψε γύρω από το ζήτημα τόσο της διασφάλισης των θέσεων εργασίας όσο και της καταβολής των δεδουλευμένων. Ο γγ του υπουργείου αρκέστηκε να δηλώσει ότι για το ζήτημα των οφειλόμενων θα διατάξει ελέγχους από το ΣΕΠΕ για να επιβληθούν πρόστιμα. Τέλος, ανέφερε ότι θα καλέσει τριμερή συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ