Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι πληγέντες συντονίζουν τη δράση τους

Ο συντονισμός δράσης και η διεκδίκηση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στη βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι, με προσανατολισμό την αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φαρσάλων, στο Δήμο Ενιππέα.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η ανησυχία από τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιώσει τους παραγωγούς με τα ψίχουλα από τα ΠΣΕΑ, που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν, στο ελάχιστο, την τεράστια απώλεια εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΑΣΝΛ μετά τη σύσκεψη τονίζει: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους παραγωγούς με τη διαδικασία του ΕΛΓΑ ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον ένα μέρος της απώλειας εισοδήματος. Να κατοχυρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι για όλους τους παραγωγούς.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, προσανατολιζόμαστε στη διοργάνωση συγκέντρωσης στο υπουργείο με κάθοδο λεωφορείων στην Αθήνα το διάστημα μετά τις 15 Οκτώβρη. Καλούμε τους βαμβακοπαραγωγούς του νομού να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση στην Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ