Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η καλή προετοιμασία και το πλατύ άνοιγμα φέρνουν αποτέλεσμα

Με 35,23% στην κάλυψη του πλάνου της, η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ βρέθηκε στη 2η θέση πανελλαδικά μετά το πρώτο κλείσιμο

Με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της κατά 35,23% στο πρώτο κλείσιμο της τρίμηνης (Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΝΕ Λέσβου του Κόμματος κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις Νομαρχιακές Οργανώσεις όλης της χώρας, πραγματοποιώντας μια εξαιρετικά δυναμική εκκίνηση στη μάχη του κουπονιού. Υπενθυμίζουμε ότι το πανελλαδικό πλάνο καλύφθηκε στο πρώτο κλείσιμο σε ποσοστό 22,04%.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Λέσβου, Παρασκευάς Γεωργούλας, εξηγεί στον «Ριζοσπάστη» ότι η δυναμική εκκίνηση και τα αισιόδοξα μηνύματα που έφτασαν στο πρώτο κλείσιμο οφείλονται στο καλό και έγκαιρο σχεδιασμό και στη διεξοδική συζήτηση στις ΚΟΒ, στη διαμόρφωση προσωπικών πλάνων και στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για ένα πλατύ άνοιγμα στο λαό του νησιού.

«Αυτό με τη σειρά του - τονίζει - συνέβαλε ώστε αποφασιστικά, δυναμικά τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ να μπουν στη μάχη του κουπονιού. Ετσι πιάσαμε το 35,23% την πρώτη μέρα. Κάνοντας μια εκτίμηση αυτής της προσπάθειας και των μηνυμάτων που ήρθαν απ' τις ΚΟΒ, φαίνεται ότι μπορούμε να υπερκαλύψουμε το πλάνο μας.

Η επιτυχία της εξόρμησης συνδέεται με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα το προηγούμενο διάστημα, χωρίς επανάπαυση όλο το καλοκαίρι, όπου συζητήσαμε με την εργατική τάξη και τ' άλλα φτωχά στρώματα, στις κινητοποιήσεις που έγιναν. Βέβαια, στην προσπάθεια αυτή δεν υποτιμάμε δυσκολίες, αδυναμίες και καθυστερήσεις. Δίνουμε όμως τη μάχη να τις καταπολεμήσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε. Το πλατύ άνοιγμα με το κουπόνι συνεχίζεται και εντείνεται ενόψει των εκλογών για τα όργανα της τοπικής διοίκησης και την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Παρά την οικονομική δυσκολία, η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Δείχνει ότι η εργατική τάξη της Λέσβου αναγνωρίζει τον αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ στην οργάνωση της λαϊκής πάλης κατά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται σε βάρος της. Οτι το ΚΚΕ αποτελεί το αντίπαλο δέος στα κόμματα του κεφαλαίου και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Δείχνει τη δυναμική που έχουν και οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο νησί».

Οι πρώτες 21 Νομαρχιακές Οργανώσεις από πλευράς κάλυψης των πλάνων τους είναι οι εξής: Χίου με ποσοστό 37,23%, Λέσβου με 35,23%, Φωκίδας με 35,20% και ακολουθούν: Ικαρίας με 32,30%, Μεσσηνίας με 28,25%, Ροδόπης με 25,20%, Λακωνίας και Κυκλάδων με 25%, Κω με 24%, Εβρου με 23,70%, Ηρακλείου με 23,31%, Αιτωλοακαρνανίας με 23%, Ρόδου με 22,90%, Πρέβεζας με 22,85%, Ξάνθης με 22,70%, Φλώρινας με 22,66%, Ημαθίας, Κορινθίας και Λευκάδας με 20%, Ηλείας και Σάμου με 19%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ