Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Λαϊκή Συσπείρωση» για αποκλειστικά δημόσιο λιμάνι

Περιοδεία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Επίσκεψη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την παράδοσή του στις πολυεθνικές εταιρείες, πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Συνομίλησαν με λιμενεργάτες και χειριστές, με το υπαλληλικό προσωπικό στο χώρο του ΣΕΜΠΟ. Ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων από την εφαρμογή της πολιτικής περικοπών και συζήτησαν μαζί τους για τις ανατροπές που θα προκύψουν στις εργασιακές σχέσεις αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Επίσης, αναφέρθηκαν στις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο λιμάνι αλλά συνολικά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Οι λιμενεργάτες ήδη βιώνουν τις επιπτώσεις αυτές. Ο αριθμός τους μειώθηκε δραματικά από 200 σε 120, καθώς προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 1992 και δεν αντικαθίσταται κανένας από όσους συνταξιοδοτούνται.

Οι χειριστές έχασαν 5.500 ευρώ μέσα στο χρόνο που διανύουμε ως αποτέλεσμα της μείωσης των μισθών και της μείωσης κατά 10% της υπερωριακής απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ προβλέπει τη δημιουργία τριών θυγατρικών εταιρειών, το μάνατζμεντ των οποίων θα έχουν οι ιδιώτες επενδυτές. Η πρώτη θα αφορά στα ακίνητα του ΟΛΘ, η δεύτερη στο κέντρο Logistics και η τρίτη στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στους εργαζόμενους: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπής με τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες της στο πλαίσιο της ΕΕ, μετά το ξεπούλημα του ΟΛΠ, επιταχύνει τις διαδικασίες και για τον ΟΛΘ, συνεχίζοντας την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας λαϊκής περιουσίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την περίοδο που πάλευαν να αποκρούσουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, επί κυβέρνησης ΝΔ. Να απομονώσουν όσους υποκριτικά δήλωναν ότι είναι στο πλευρό τους, σκαρφαλώνοντας ακόμα και στα κάγκελα του λιμανιού, ενώ σήμερα συναινούν με το ξεπούλημα.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τους τιμωρήσουν. Να πνίξουν στα βρώμικα νερά του Θερμαϊκού την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσων την στηρίζουν και τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Διοίκηση.

Με την ψήφο τους στη "Λαϊκή Συσπείρωση" να δώσουν προοπτική στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια λιμάνια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

Ο Σ. Ζαριανόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιστοιχίσουν την ψήφο τους με τους αγώνες τους. Να μη δώσουν τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ την επομένη των εκλογών να πανηγυρίζουν για δήθεν συναίνεση των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ