Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ζητάει νέες ανατροπές και απολύσεις στο δημόσιο

«Λαγός» για μια ακόμη φορά στα σχέδια της αστικής τάξης και των κομμάτων της

Συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκειμένου να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας τις στρατηγικές επιδιώξεις της πλουτοκρατίας.

Σ' αυτό το πνεύμα ζήτησε να σταματήσει η κοκορομαχία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων γιατί «δεν βοηθά» την επίτευξη του παραπάνω στόχου, ενώ χαρακτήρισε γελοία και επιζήμια τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Εμμέσως πλην σαφώς υπέδειξε και μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. «Δεν θα πληρώσουν κόστος ανεργίας οι προνομιούχοι του δημοσίου;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, διαπιστώνοντας προκλητικά ότι μόνο από τον ιδιωτικό τομέα προέρχονται μέχρι τώρα οι άνεργοι!

Υπεραμύνθηκε του μνημονίου υποστηρίζοντας ότι «όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι αναγκαία και χρειάζονται και άλλα», και είπε ότι η πρόταση που έκανε τον περασμένο Γενάρη για κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης είχε στόχο να διευκολύνει τον Γ. Παπανδρέου να κάνει την επώδυνη στροφή και να πάρει τα μέτρα που προβλέπονται και στο μνημόνιο.

Είπε ακόμα ότι και τα δύο κόμματα φταίνε για την κατάσταση της οικονομίας αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν είναι ίσες οι ευθύνες», επιρρίπτοντας μεγαλύτερες στην κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου, αλλά και στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή που, όπως είπε, τον απογοήτευσε πλήρως, ενώ διαφώνησε και με τον τρόπο που έφυγε, προκηρύσσοντας εκλογές, αντί να πάρει τα αντιλαϊκά μέτρα.

Κριτική άσκησε και στον Αντ. Σαμαρά για τη θέση του περί μηδενισμού του ελλείμματος σε ενάμιση χρόνο χαρακτηρίζοντάς τον «λαϊκιστή». Απαντώντας η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη «ναυαγοσώστη του Παπανδρέου» μπροστά στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ