Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Προκαλούν οι επιχειρηματίες

Μπορεί - όπως έχουν δείξει και παραδείγματα του παρελθόντος - αρκετοί εξ αυτών όταν πρόκειται για τις υποχρεώσεις τους (κυρίως προς τους παίκτες) να κάνουν το ...παγώνι, ωστόσο όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους ...γίνονται ταύροι!!! Και μάλιστα απειλούν... Ο λόγος για τους επιχειρηματίες του μπάσκετ που απ' ό,τι φαίνεται ετοιμάζουν την άμυνά τους μπροστά στο ενδεχόμενο οι παίκτες να κατέβουν σε κινητοποιήσεις εξαιτίας του γεγονότος ότι τα περισσότερα αιτήματα (που έβαλαν στο τραπέζι εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου) δεν έχουν ικανοποιηθεί. Η απάντηση των επιχειρηματιών - ιδιοκτητών των ομάδων σε μια πιθανή απεργία των παικτών (σήμερα θα κριθεί το ζήτημα στη ΓΣ του ΠΣΑΚ) φαίνεται να είναι το «Λοκ Αουτ». Η φημολογία φούντωσε τις τελευταίες ημέρες ενώ χτες ήρθε και η πρώτη επίσημη αναφορά γι' αυτό από τον πρόεδρο του Πανιωνίου Δημήτρη Λιανό που δήλωσε ότι εάν αποφασιστεί απεργία από τον ΠΣΑΚ ο ίδιος θα προτείνει το «Λοκ Αουτ» στα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΑΚΕ.

Οσον αφορά το συγκεκριμένο μέτρο (που εφαρμόστηκε πριν μερικά χρόνια από τις ομάδες του ΝΒΑ) στην ουσία θα πρόκειται για μια μορφή αποκλεισμού των Ελλήνων παικτών που θα απεργήσουν από τους αγώνες. Ετσι οι ομάδες θα μπορούν να φέρουν άλλους παίκτες (κυρίως ξένους) εάν φυσικά μπορούν να τους πληρώσουν. Παράλληλα, υπάρχει και η απειλή της διακοπής συμβολαίου.

  • Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε χτες η προημιτελική φάση του Κυπέλλου με τους δυο αιώνιους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να κάνουν επίδειξη δύναμης εκτός έδρας απέναντι σε Κολοσσό Ρόδου (84-62) και του Πανελληνίου (85-57). Την πρόκριση πήρε και ο ΠΑΟΚ που νίκησε τον Ικαρο Καλιθέας με 74-58. Ετσι τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι: Παναθηναϊκός-Αρης, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ