Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης

Πορεία διαμαρτυρίας και καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης της τουρκικής αστυνομίας εναντίον των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες νεολαίοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο της Καμάρας. Εκεί όπου για 20ή μέρα σήμερα δύο Τούρκοι πραγματοποιούν απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιστές των τουρκικών φυλακών.

Δίπλα από τη σκηνή των απεργών πείνας χτες βράδυ στήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού των αγωνιστών που έπεσαν νεκροί από τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε 20 φυλακές της Τουρκίας. Μπροστά στις φωτογραφίες των θυμάτων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές που με τη θυσία τους θέλησαν να γίνουν η ελπίδα και το μέλλον του λαού τους.

«Λευτεριά, λευτεριά όχι στα λευκά κελιά», ήταν το σύνθημα που ακολουθούσε το αίτημα για άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και το κάλεσμα για αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, που διαδήλωναν οι εκατοντάδες νεολαίοι, μαθητές και φοιτητές.

Από το χώρο της Καμάρας ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας που κατήγγειλε την τουρκική κυβέρνηση για τη βίαιη καταστολή των πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών του λαού της γειτονικής χώρας. Με μια φωνή, έχοντας υψωμένα τα κόκκινα λάβαρα, βροντοφώναζαν: «Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό, όχι υποταγή στον ιμπεριαλισμό».

Η πορεία προχώρησε προς το Αγαλμα του Βενιζέλου, όπου ενώθηκε με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Ενωμένοι πια, όλοι μαζί, συνέχισαν την πορεία μέχρι το Τουρκικό Προξενείο, όπου η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συμβολική καθιστική διαμαρτυρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ