Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΑΠΘ
Στοχοποιείται η δράση της Επιτροπής Αγώνα

Ως μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου απέναντι στο ΜΑΣ, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την προχτεσινή απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, με την οποία καταδικάζεται «η βίαιη παραβίαση του ασύλου» δήθεν από την Επιτροπή Αγώνα.

Η επίθεση σε βάρος της Επιτροπής Αγώνα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ξεκίνησε στις 20 του Σεπτέμβρη, όταν, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του ΜΑΣ που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις γραμματείες του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έκλεισε συμβολικά τη γραμματεία του τμήματος για μισή ώρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αυξημένο κόστος σπουδών. Τότε ο πρόεδρος του τμήματος, Δ. Χρυσουλίδης, έδωσε εντολή να μην επιτραπεί στην Επιτροπή Αγώνα να στείλει φαξ με τα αιτήματά της στην πρυτανεία και στο υπουργείο, καθώς και να σταματήσει η λειτουργία της γραμματείας για την υπόλοιπη μέρα(!) «για λόγους ασφαλείας του προσωπικού που εργάζεται εκεί»(!), χωρίς φυσικά να συντρέχει τέτοιος λόγος.

Στις 5 του Οκτώβρη η Επιτροπή Αγώνα προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Τμήματος, με σκοπό να του ζητήσει να πάρει θέση για τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και ειδικότερα για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές (σίτιση, στέγαση, μεταφορές, συγγράμματα, αναλώσιμα). Ο πρόεδρος αποχώρησε από το γραφείο του απαξιώνοντας να απαντήσει στους φοιτητές του, για να... παραιτηθεί αργότερα καταγγέλλοντας «σκηνοθετημένη εισβολή γνωστών και αγνώστων», «...που με φωνές και απειλές επιδιώκουν να με χρησιμοποιήσουν για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεών τους, αδέξια σκεπασμένων με φοιτητικά προβλήματα»!

Προχτές, στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Τμήματος, ο πρόεδρος κατέβασε ψήφισμα που έκανε λόγο για βίαιη παραβίαση του ασύλου από την Επιτροπή Αγώνα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, αναδεικνύοντάς την ως το λόγο παραίτησής του. Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλους τους καθηγητές στο Σώμα. Την ίδια ώρα, εντελώς προβοκατόρικα και σχεδιασμένα, από το βήμα της Συνέλευσης, συκοφαντούσαν το ΜΑΣ ότι τάχα πραγματοποιούσε κατάληψη σε αίθουσα της σχολής, στην οποία πραγματοποιούνταν κανονικά το μάθημα.

Η Επιτροπή Αγώνα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ, με ανακοίνωσή τους, σημειώνουν: «Είναι ξεκάθαρο πως οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων μέσα στις σχολές θορυβούνται από την συνεχή και ακούραστη δράση του ΜΑΣ, των επιτροπών αγώνα, πόσο μάλιστα σε ένα σύλλογο όπου οι συνεπείς αυτές δυνάμεις είναι καταξιωμένες και έχουν αναδειχθεί ως πρώτη δύναμη στο Σύλλογο Φοιτητών». Και τονίζουν: «Αυτοί που κόπτονται τάχα για την παραβίαση του ασύλου είναι οι ίδιοι που θέλουν μια και καλή να τελειώνουν με το άσυλο για να κάνουν τις μπίζνες τους. Για να μπορέσουν ακόμη περισσότερο να αλωνίσουν οι επιχειρήσεις μέσα στις σχολές. Γι' αυτό και αναδεικνύονται ως τα πρώτα βιολιά στην κατασυκοφάντηση του ταξικού κινήματος!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ