Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Οργάνωσε την πάλη σου με την Επιτροπή Αγώνα»

Κάλεσμα στους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στον εκφυλισμό με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα Διοικητικά Συμβούλια

Να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτούς που πρωτοστατούν στον εκφυλισμό καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), σε ανακοίνωσή του, για «τη διάλυση των Διοικητικών Συμβουλίων». Το ΜΑΣ περιγράφει την κατάσταση σημειώνοντας ότι ενώ «κάθε χρόνο 150.000 φοιτητές και σπουδαστές ψηφίζουν για να εκλέξουν Διοικητικά Συμβούλια και αντιπροσώπους για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο»:

  • «Τα Διοικητικά Συμβούλια στα μισά τμήματα της χώρας είναι διαλυμένα με ευθύνη των ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΕΑΑΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι τα μέλη τους.
  • Στους μισούς συλλόγους της χώρας τα ΕΑΑΚ με τις πλάτες των ΠΑΣΠ - ΔΑΠ δεν ορίζουν αντιπροσώπους (π.χ. σύλλογοι ΕΜΠ), ενώ στους άλλους μισούς ορίζουν (π.χ. φοιτητικοί σύλλογοι Πάτρας, ΕΜΜΕ Αθήνας, Πολιτικό Νομικής Αθήνας κλπ.).
  • Το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο έγινε όταν οι σημερινοί πρωτοετείς ήταν 3 χρονών»!

Τονίζει πως «ό,τι δεν μπορούν να καπελώσουν, θέλουν να το διαλύσουν. Φοβούνται να λογοδοτούν στους φοιτητές, κρύβουν ότι ο καθένας από αυτούς τους καβαλάρηδες με τα τηλεοπτικά μαρκούτσια μιλάει εξ ονόματος όλων των φοιτητών, αλλά εκπροσωπεί μόνο την παρέα του και πως όλοι μαζί είναι στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ. Γι' αυτό και στη σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών της Πάτρας, οι φοιτητοπατέρες της ΑΡΑΣ, του ΝΑΡ, της ΑΡΑΝ πλακώθηκαν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την καρέκλα στο ΔΣ και 9 από αυτούς πήγαν στο νοσοκομείο».

Διαζύγιο με τον εκφυλισμό

Το ΜΑΣ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «παίρνει οριστικό διαζύγιο με τον εκφυλισμό» και «με αυτή τη σαπίλα που θέλει το κίνημα τσακισμένο δεν έχει καμιά σχέση. Πρωτοστατεί για το αυτονόητο. Να οριστούν αντιπρόσωποι για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων. Οπου αυτό δε θα γίνει, θα πρωτοστατήσει για την καθαίρεση όλων αυτών που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια. Από αυτή την άρρωστη κατάσταση ωφελημένοι βγαίνουν το κεφάλαιο, οι παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, που βλέπουν να προωθούνται οι επιλογές τους στην εκπαίδευση».

Απευθύνεται στους σπουδαστές και τονίζει: «Γύρνα τους την πλάτη! Οργάνωσε την πάλη σου με την Επιτροπή Αγώνα. Εδώ η γνώμη σου ακούγεται. Εδώ παίρνεις μέρος στην πρώτη γραμμή της πάλης. Εδώ ξέρεις ότι αυτοί που σε αντιπροσωπεύουν λογοδοτούν σε σένα. Εδώ υπάρχει υγεία στις διαδικασίες. Εδώ η ενότητα είναι πραγματική! Παλεύουμε για την οικοδόμηση της συμμαχίας εργατών - αγροτών - μικρομαγαζάτορων - νεολαίας από τα κάτω. Δεν είμαστε με την κάλπικη ενότητα των κομπρεμί μεταξύ φοιτητοπατέρων, ούτε με το κόψε - ράψε στα πλαίσια για να μας βγουν τα κουκιά. Εδώ παλεύουμε ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ που μας έχει γονατίσει, παλεύουμε ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, γι' αυτό και δεν μπόρεσαν ποτέ και ούτε πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ