Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Φιέστα εμπαιγμού των αγροτών

Καλό ...2013 για να βγούμε από τη στενωπό

Προεκλογική φιέστα, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός, υπουργοί και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους της περιοχής, έστησε, την περασμένη Κυριακή, στη Λάρισα, η κυβέρνηση, με στόχο να εξαπατήσει το λαό της Θεσσαλίας και να υποκλέψει την ψήφο του στις ερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ» στήθηκαν «στρογγυλά τραπέζια» για τρία «θεματικά εργαστήρια σκέψης και διαλόγου», με αντικείμενο τα ζητήματα ανάπτυξης, κοινωνικής και αγροτικής πολιτικής και με τη συμμετοχή πολλών υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στη φιέστα ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στα γνωστά και τετριμμένα περί «αναγκαίων μέτρων για τη σωτηρία της χώρας» και, κάνοντας την επιθυμία του πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ότι ο ελληνικός λαός «θέλει να πετύχουμε και ζητά να τα καταφέρουμε». Επιχειρώντας, δε, να εξαπατήσει, για μια ακόμα φορά, το λαό περνώντας την ψεύτικη κι απατηλή αντίληψη πως τάχα «πάμε προς το καλύτερο», είπε: «Το 2012 η ανάπτυξη της χώρας, μετά από πολλά χρόνια, αποκτά ξανά θετικό πρόσημο. Το 2013 βγαίνουμε από τη στενωπό και δρομολογούμε τις εξελίξεις οριστικής εξόδου από την κρίση και την οικονομική εξάρτηση».

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός το αφιέρωσε στη γεωργία, καθώς γνωρίζουν στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ ότι ο αγροτικός κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος και οργισμένος με την ΚΑΠ, γενικότερα την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και με τα πολύ σκληρά μέτρα που πάρθηκαν εναντίον του τον τελευταίο χρόνο και θεωρεί ότι οι τοπικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για να επιβάλει βαριά τιμωρία σε όσους ευθύνονται για τα βάσανά του.

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε, γενικώς και αορίστως, περί «ευθυνών της πολιτείας», επιχειρώντας, μ' αυτό τον τρόπο, να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, που οδηγείται, με γρήγορους ρυθμούς, στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

Και θέλοντας να «παραμυθιάσει», για μια ακόμα φορά, τους αγρότες, έκανε λόγο για την «ανάγκη μεγάλων αλλαγών και ανατροπών» στη γεωργία, η οποία - όπως είπε - χρειάζεται να είναι «ανταγωνιστική, με εξαγωγικό προσανατολισμό, που διασφαλίζει, παράλληλα, και όρους εθνικής επάρκειας». Ρίχνοντας το σύνθημα «όχι μαζική, αλλά ποιοτική αγροτική παραγωγή», διαμήνυσε ότι θα συνεχιστεί η πολιτική παραγωγικής συρρίκνωσης στον αγροτικό τομέα.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εξαπάτησης δε δίστασε να ξανα-υποσχεθεί ...την εκτροπή του Αχελώου, κι ας έχει καταστεί αυτό το ζήτημα «σήμα κατατεθέν» της ψευτιάς και της υποκρισίας που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Στον ίδιο «ντορό» κινήθηκε, με την παρέμβασή του στην προεκλογική φιέστα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος μίλησε για την «ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στον αγροτικό τομέα σε πολλά επίπεδα», όπως στους συνεταιρισμούς, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ