Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπερασπίζονται τη σαπίλα του καπιταλισμού

Καταγγελία της ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ για προσπάθειες κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού από καθηγητές

Τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού από διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πειραιά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ. Ειδικότερα αναφέρεται σε καθηγητή του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων που υποστήριξε ότι «ο Στάλιν έσφαξε 18.000.000 κόσμο» και σε συνάδελφό του στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης που δήλωσε ότι «η ΕΣΣΔ ήταν η πιο στυγνή δικτατορία»!

Απαντώντας, η ΤΟ της ΚΝΕ σημειώνει πως «το γεγονός ότι συκοφαντούν τη Σοβιετική Ενωση και το Σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα δείχνει και τα όρια της επιστημονικής τους γνώσης και των επιχειρημάτων τους». «Καταφεύγουν στον αντικομμουνισμό και τα ψέματα γιατί η σαπίλα του καπιταλισμού, που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις κατακτήσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα στο Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό», αναφέρει, θυμίζοντας ότι «στις σοσιαλιστικές κοινωνίες η εργατική τάξη κατάφερε να αποτινάξει το εκμεταλλευτικό σύστημα και να εγκαθιδρύσει νέες παραγωγικές σχέσεις, οι οποίες απελευθέρωσαν τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις, με πρώτη την εργατική δύναμη. Αυτό έφερε έκρηξη της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης και παράλληλα πρωτάκουστες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους», σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Παρά τα όποια υπαρκτά προβλήματα λοιπόν, τα οποία είμαστε οι πρώτοι που τα μελετάμε, η προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού στον 20ό αιώνα εκφράζει την προσπάθεια του ανθρώπου να οικοδομήσει την πρώτη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να περάσει σε μια ανώτερη κοινωνία. Αυτήν την προσπάθεια, σε αντίθεση με άλλους, εμείς δεν πρόκειται να την καταδικάσουμε ποτέ! Γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Και θα τον κάνουμε πράξη!», καταλήγει η ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ