Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Πολυήμερες αποβολές για μαθητικές κινητοποιήσεις

Καταγγελία του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ

Με πολυήμερη αποβολή από τα μαθήματά τους τιμωρήθηκαν, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, 11 μαθητές, ανάμεσά τους μέλη του 15μελούς συμβουλίου, στο 10ο Λύκειο Λάρισας, για την κατάληψη που είχαν προχωρήσει στο σχολείο τους, την περασμένη βδομάδα.

Σε ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, επισημαίνοντας ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πέρα ως πέρα επικίνδυνη, βάζει στο στόχαστρο την αγωνία και τον αγώνα που διεξάγουν οι μαθητές για το σχολείο των αναγκών μας».

Και υπογραμμίζει: «Με το ξεκίνημα των μαθητικών κινητοποιήσεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει όλο το μηχανισμό της ώστε η αγανάκτηση των μαθητών να μην εκφραστεί, να μη συμπορευτεί με τους εργαζόμενους. Ολες αυτές τις μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών. Συλλήψεις έξω από σχολεία, διορισμένοι διευθυντές - τραμπούκοι του υπουργείου και εισαγγελείς μαθητοδικείων να απειλούν μαθητές μαζί με την αστυνομία. Ταυτόχρονα, αξιοποιούν επεισόδια και φθορές που γίνονται είτε σκόπιμα είτε όχι, για να ποινικοποιήσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα μας».

Καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ τονίζει: «Θέλουν τους μαθητές ακόμα πιο φοβισμένους, πιο τρομοκρατημένους για να μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να μας επιβάλουν ένα σχολείο που θα πετά έξω τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και ταυτόχρονα θα λειτουργεί με χορηγούς, ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες ανάπτυξης της κερδοφορίας τους.

Καλούμε τους μαθητές ακόμα πιο μαζικά, συντονισμένα και περιφρουρημένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ