Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ρήξη μακριά από τους σχεδιασμούς ενσωμάτωσης

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει σημάνει συναγερμό και καλεί σε κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Συνεχίζει αμείωτα τη δράση του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας τους φοιτητές και τους σπουδαστές να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στις νέες αναδιαρθρώσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση και είναι έτοιμη να συγκεκριμενοποιήσει τις επόμενες μέρες. Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου διοργανώνουν καθημερινά κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, λέγοντας ξεκάθαρα «Πάρτε πίσω το άθλιο μνημόνιο της Παιδείας» - «Ούτε ένα ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση». Το ΜΑΣ καλεί σε οργάνωση της πάλης με μαζική συμμετοχή των φοιτητών και των σπουδαστών, κόντρα στον εκφυλισμό και τον παραγοντισμό που έχουν επιβάλει οι άλλες δυνάμεις, η καθεμία με τον τρόπο της.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να εκφράζονται στις σχολές συντεχνιακές «αντιδράσεις» για το μοίρασμα της πίτας στο «νέο» πανεπιστήμιο, που δε θίγουν καθόλου την ουσία της επίθεσης της κυβέρνησης. Απ' την «άλλη μεριά» έχουν ξεκινήσει, ήδη, οι προσπάθειες «συμμαχίας» των ομάδων των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ με τους συνομιλητές της κυβέρνησης, με τη «βοήθεια» και ορισμένων ΜΜΕ. Στο παιχνίδι συμμετέχει και η ΠΑΣΠ που, ενώ προσπαθεί να φανεί ως το «καλό ΠΑΣΟΚ», στηρίζει την κυβέρνηση με προτάσεις για ...άλλους διαλόγους, ενώ η ΔΑΠ συμφωνεί απολύτως με τη γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του ΜΑΣ, σήμερα η Επιτροπή Αγώνα Φιλοσοφικής θα προχωρήσει σε κινητοποίηση για τη μετακίνηση και η Επιτροπή Αγώνα του Πανεπιστημίου Πειραιά για τη σίτιση. Οι Επιτροπές Αγώνα του ΕΜ Πολυτεχνείου θα κάνουν κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Γεωπονικής θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη για τα αναλώσιμα.

Αύριο οι Επιτροπές Αγώνα στη Φυσικομαθηματική, την ΑΣΟΕΕ, τη Νομική, τους Δασκάλους και τους Νηπιαγωγούς καλούν σε συγκεντρώσεις στις σχολές και πορείες ως την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ η Επιτροπή Αγώνα ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τη σίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ