Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Ντοπέ... το θαύμα της Βέρνης

Συγκλονιστικά ήταν τα αποτελέσματα μιας πανεπιστημιακής επιστημονικής μελέτης αναφορικά με την Εθνική Δ. Γερμανίας που το 1954 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ελβετία. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη διαπιστώθηκε πως οι Γερμανοί διεθνείς που πέτυχαν το επονομαζόμενο «θαύμα της Βέρνης» ήταν ντοπαρισμένοι! Οι παίκτες της «νατσιοναλμανσάφτ» που κατέκτησε το πρώτο της Μουντιάλ κάνοντας την μεγάλη έκπληξη και επικρατώντας στον τελικό της πανίσχυρης τότε Ουγγαρίας του Φέρεντς Πούσκας με 3-2, έκαναν χρήση μεταμφεταμινών!

Οπως αναφέρεται στη μελέτη, οι Γερμανοί παίκτες, οι «ήρωες της Βέρνης», πίστευαν πως πριν τον τελικό τους είχε χορηγηθεί βιταμίνη C ενώ στην πραγματικότητα τους είχαν δώσει μεταμφεταμίνη, μια διεγερτική ουσία που χρησιμοποίησαν συστηματικά οι Γερμανοί στρατιώτες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Λειψίας η οποία τιτλοφορείται «Ντοπάρισμα στη Γερμανία» και η οποία χρηματοδοτείται από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, θα δημοσιευτεί το 2012. Αποκαλύπτει πως η χρήση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητισμό υψηλού επιπέδου στην Δυτική Γερμανία πρωτοξεκίνησε το 1949.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ