Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τελειωτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ μέχρι το τέλος του χρόνου για θέματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και γενικώς θέματα του υπουργείου της, υπόσχεται η Λούκα Κατσέλη...

Μιλάμε για την ίδια υπουργό που για μια φορά ακόμη, χτες, τάχθηκε υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων με αμοιβές κάτω και από αυτή την εθνική σύμβαση.

Οπως καταλαβαίνετε, αυτά τα νομοσχέδια (αν προλάβει να τα φέρει) μόνο καλό περιεχόμενο δε θα έχουν.

Θα είναι τα ...«ύποπτα πακέτα» και τα «παγιδευμένα δέματα» της κυβέρνησης, με «εκρηκτικά» αντεργατική ύλη με παραλήπτες εκατομμύρια μισθωτούς.

Κατά τ' άλλα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός «σκίζονται» περί του ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα που να αφορούν σε μισθούς και συντάξεις.

Ελα όμως που είναι τόσο εφευρετικοί - και αυτοί και οι «μέντορές» τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση - ώστε να μπορούν να περικόψουν αποδοχές και να καταργήσουν δικαιώματα με χίλιους δυο τρόπους, εκτός από τον «κλασικό».

Οχι, δηλαδή, ότι τους έπαιρνε κανείς στα σοβαρά, όταν τα υποσχέθηκαν αυτά, αλλά όλοι οι «οιωνοί» δείχνουν πως δε θα διστάσουν μπροστά σε οποιοδήποτε ψέμα προκειμένου να πάρουν ψήφους για να κάνουν τη βρωμο-δουλειά τους.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε, λέει, επαφές με τους υπουργούς της κυβέρνησης για να βρουν άκρη με τον προϋπολογισμό...

Οπως καταλαβαίνετε, στις συσκέψεις αυτές βγάζουν σπίθες και στομώνουν τα μαχαίρια, τα πριόνια, οι μπαλντάδες και γενικώς οτιδήποτε ...κόβει.

Φυσικά, αύριο θα «βγαίνουν» οι υπουργοί και θα λένε ότι «ήθελα αλλά δεν με άφησε ο Παπακωνσταντίνου», πλην όμως μεγαλύτερο ψέμα δε θα υπάρχει.

Γιατί όλοι μαζί την έχουν συμφωνήσει αυτή την πολιτική και όλοι μαζί την υλοποιούν. Και ξέρουν πολύ καλά το περιεχόμενο και τους στόχους της.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ