Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ
Να οργανωθεί η αντίσταση με το ΠΑΜΕ

Σε ταξική συσπείρωση στο ΠΑΜΕ καλούν οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου και Εργαζομένων στο Φάρμακο

Τη νέα επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρεί το τελειωτικό χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με νόμο που θα φέρει μετά τις εκλογές, όπως προχτές ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

«Ο κάθε εργαζόμενος - σημειώνεται - καταλαβαίνει όταν ανακοινώνονται τέτοιες βάρβαρες αντεργατικές ρυθμίσεις πέντε μέρες πριν τις εκλογές, τι θα επακολουθήσει μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την επίθεση δεν είναι μόνη της, έχει την πλήρη στήριξη της ΝΔ και ας καμώνεται ότι διαφωνεί, αλλά και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, υπηρετώντας τη στρατηγική του κεφαλαίου στα πλαίσια της ΕΕ. Παρόμοια μέτρα παίρνουν και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τη στήριξη που έχει η αντεργατική πολιτική από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Οι όποιες αγωνιστικές τουφεκιές αξιοποιούνται για εκτόνωση και χειραγώγηση της οργής και της αγανάκτησης των εργαζομένων».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί όλα τα σωματεία «να οργανώνουν την αντίδραση των εργαζομένων, μπροστά στην κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε αγωνιστικά στη νέα μεγάλη αντεργατική πρόκληση». Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στις τοπικές εκλογές της Κυριακής να ψηφίσουν με κριτήριο τη βάρβαρη επίθεση που δέχονται και να καταδικάσουν όλο το αντιδραστικό μπλοκ που στηρίζει αυτή την επίθεση.

Τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στην εργοδοσία οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η οποία έκανε παρέμβαση με αφορμή και την επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφτηκε στην εταιρεία G4S, με μισθούς 100 ευρώ κάτω από την ΕΓΣΕΕ.

Χρησιμοποιούν την «εντεινόμενη οικονομική κρίση και τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας και επιβίωσης των επιχειρήσεων», δηλαδή τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να τσακίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τονίζει η ΟΕΦΣΕΕ, και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.). Να καταδικάσουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που συνεχώς βάζει πλάτη για να περάσουν τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που κήρυξε πρόσφατα το τέλος των αγώνων διά στόματος προέδρου της. Να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία, στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό κίνημα για να δώσουμε σαν μια γροθιά τη μάχη για να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ και να προετοιμάσουμε ακόμα πιο μαζικούς και σκληρούς αγώνες, μέχρι να έρθει στα χέρια μας ο πλούτος που εμείς με τον ιδρώτα μας παράγουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ