Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους

Στην Αθήνα ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας. Συνεδριάζει αύριο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι σε καταστήματα της επιχείρησης «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» στην Αθήνα προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη Δευτέρα. Η επιχείρηση οφείλει δεδουλευμένα δυο και τριών μηνών, καθώς και το επίδομα αδείας του 2010. Στο μεταξύ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του (με αριθμό 1022/2010) έκανε δεκτή την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου 3588/2007 που είχε καταθέσει η επιχείρηση για την προστασία από τους πιστωτές.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα προβλήματα, στο πλευρό των εργαζομένων και με στόχο την οργάνωση του αγώνα τους στάθηκαν η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αλλά και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε κάθε περιοχή. Χτες στελέχη της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν περιοδείες σε καταστήματα της επιχείρησης στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, εργαζόμενοι κατήγγειλαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι εκβιάζονται και τρομοκρατούνται προκειμένου να μεταφερθούν και με στόχο να λειτουργήσουν τα καταστήματα όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. Αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα, συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα «Ατλάντικ» της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις και να καθορίσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των εργαζομένων.

Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα

Για τις εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, «η κατάσταση στα καταστήματα "Ατλάντικ" οξύνεται συνεχώς. Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία. Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του και απαιτεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Απαιτεί να μην περάσει η εκ περιτροπής εργασία που οδηγεί σε μείωση μισθών, σε χειρότερη κατάσταση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Γεγονός είναι ότι η εργοδοσία των "Ατλάντικ", με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που θέσπισαν και εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία, προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να υποχρεωθεί η επιχείρηση "Ατλάντικ" να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ