Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Παρατάσεις για το αδιέξοδο

Πίστωση χρόνου ζητά η ΕΣΕΕ, για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στην περαίωση, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρόθυμα εγκλωβισμένη στα κριτήρια «στήριξης της αγοράς» που καθορίζει η κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ, η ηγεσία της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΕΣΕΕ, επιμένει να στηρίζει μέτρα όπως η περαίωση και να αποζητά ψευδεπίγραφες λύσεις στο πλαίσιο της υφιστάμενης πολιτικής.

Ετσι, συγκεκριμενοποιεί τα αιτήματά της ως εξής: Παράταση τουλάχιστον κατά ένα μήνα της προθεσμίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ανάλογης διάρκειας παράταση για την αποδοχή της περαίωσης. Και τέλος, να μην επιβαρυνθούν με τα ποσά της περαίωσης οι επαγγελματίες που βρίσκονται σε αδράνεια, καθώς προβλέπεται η επιβολή φόρου ακόμη και για χρήση όπου δεν υπήρξαν έσοδα!

Η ΕΣΕΕ ζητά επίσης να ασκηθεί πίεση προς τις τράπεζες για να αυξήσουν την πιστωτική επέκταση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις επιπλέον κρατικές εγγυήσεις των 25 δισ. ευρώ. «Νομιμοποιεί» έτσι την πολιτική ενίσχυσης του τραπεζικού κεφαλαίου και υποστηρίζει ψευδεπίγραφες «λύσεις» για τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, που τάχα μπορούν να προκύψουν - και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα - στη βάση της εφαρμοζόμενης πολιτικής με μια απλή «συνέτιση» των τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ