Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Βομβαρδίζουν για να ... ανοικοδομήσουν μετά

Οι ιμπεριαλιστές πρώτα σκοτώνουν, καταστρέφουν και μετά σκέφτονται τα ...κέρδη της ανοικοδόμησης
Οι ιμπεριαλιστές πρώτα σκοτώνουν, καταστρέφουν και μετά σκέφτονται τα ...κέρδη της ανοικοδόμησης
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Εκτεταμένες καταστροφές με επιπτώσεις στις ζωές των Αφγανών, που καταφέρνουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο, προκαλεί η κλιμάκωση των συγκρούσεων των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, καθώς εκτός από τα θύματα εκατοντάδες είναι και τα σπίτια που καταστρέφονται, ιδιαίτερα στην επαρχία Κανταχάρ. Το δοσιλογικό Αφγανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισχυρίζεται ότι η πολιτική των αεροπορικών βομβαρδισμών που ακολουθεί το ΝΑΤΟ στην περιοχή, έχει σαν στόχο την προστασία των αμάχων, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πλήξει τα καταφύγια των Ταλιμπάν και να πυροδοτήσει νάρκες «κρυμμένες ακόμα και σε σπίτια ιδιωτών». Η έρευνα καταλήγει ότι η ζημιά που προκαλείται επιτείνει την «ανάγκη για κεφάλαια ανοικοδόμησης», μετά το τέλος του πολέμου, σηματοδοτώντας έναν τομέα που θα αποφέρει τεράστια κέρδη στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που διεκδικούν τα πακέτα αυτά, ως πηγή κέρδους.

Στο πεδίο των μαχών, ακόμα τρεις ΝΑΤΟικοί σκοτώθηκαν χτες στο νότιο και ανατολικό Αφγανιστάν, σε επιθέσεις που αποδίδονται στους Ταλιμπάν.

Την ίδια στιγμή, ο ιδιοκτήτης του Wikileaks Τζούλιαν Εσέιντζ ζήτησε χτες από την Ουάσιγκτον να εξετάσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αντί να συνεχίζουν επιθετικές έρευνες εναντίον της ιστοσελίδας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του την Τετάρτη στο άνοιγμα της Περιφερειακής Συνόδου Συνεργασίας για το Αφγανιστάν, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ζήτησε από επενδυτές και κράτη να συνεργαστούν στις ευκαιρίες που παρουσιάζει το Αφγανιστάν, μετά τον πόλεμο, τονίζοντας το ρόλο της χώρας στους ενεργειακούς δρόμους και προωθώντας τις θέσεις της Τουρκίας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου της στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ